Milinković: Ovaj tim želi da postane zlatna generacija Budućnosti

"Ovaj tim želi da bude zlatna generacija Budućnosti, prva koja je donijela duplu krunu u istoriju kluba. To nam je i motiv i obaveza", kazao je Milinković

2896 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje fudbalera Budućnosti nakon gola Draška Božovića, Foto: Savo Prelević
Slavlje fudbalera Budućnosti nakon gola Draška Božovića, Foto: Savo Prelević

Za 180 minuta nastavka sezone Budućnost je sa 11 došla do 15 bodova prednosti na vrhu tabele.

Lider pobjeđuje, šampion Sutjeska ne - samo je pitanje dana i matematike kada će se titula preseliti iz Nikšića u Podgoricu.

To, naravno, neće da kaže trener Mladen Milinković, ne bi bilo ni sportski proglasiti kraj, ali njegova poruka nakon meča protiv OFK Titograda je, ipak, jasna.

"Ovaj tim želi da bude zlatna generacija Budućnosti, prva koja je donijela duplu krunu u istoriju kluba. To nam je i motiv i obaveza. Ali, idemo polako, imamo lijepu prednost u prvenstvu, a o Kupu ćemo razmišljati kada dođe vrijeme, nadajući se da ćemo do 23. jula, kada je polufinale, obezbijediti titulu. Od prvog dana od kada sam došao imamo odličnu atmosferu, igrači dišu kao jedan, imamo veliku želju da osvajamo trofeje", kazao je Milinković.

Budućnost je nakon korona-pauze ostvarila dvije pobjede, nakon Grblja na otvaranju, savladala je OFK Titograd 3:1, u meču u kome je imala tri zicera na početku, primila čudan gol, a zatim pokazala da je bolja ekipa od komšija, sa mnogo više kvaliteta i iskustva...

"Bilo je napetosti, postoji rivalstvo, dijeli nas 50 metara. Bilo je i nervoze, jer smo prije meča znali da je Sutjeska opet izgubila dva boda i da bismo pobjedom napravili još veću razliku. U prvom poluvremenu smo bili nervozni, u nastavku smo se sabrali, a pomogao nam je i sjajan gol Draška Božovića. Na kraju, zadovoljan sam, čini mi se da smo bolje trčali nego na prošlom meču, drago mi je i što su momci sa klupe ostavili trag - Stojiljković je bio asistent, Zarubica strijelac. Mislim da ćemo iz meča u meč biti bolji", kazao je Milinković.

Bonus video: