Monći propustio šansu da dovede Lautara i Halanda u Romu

Prije dvije godine dvije sadašnje zvijezde svjetskog fudbala su mogle da stignu za sitniš u Romu - Lautaro Martines za osam miliona eura, Erling Haland za dvostruko manje

597 pregleda 0 komentar(a)
Promašio dva velika transfera 2018. godine: Monći, Foto: Beta/AP
Promašio dva velika transfera 2018. godine: Monći, Foto: Beta/AP

Ramon Rodriges Verdeho, poznatiji kao Monći, godinama je opravdavao epitet najboljeg sportskog direktora u svijetu fudbala.

Čovjek koji je otkrio Danija Alveša, Hesusa Navasa, Adrijana Koreu i Dijega Kapela, promovisao u prvi tim Sevilje Serhija Ramosa i prerano preminule Antonija Puertu i Huan Antonija Rejese, znao je da pogriješi u procjeni igrača.

I to kako - menadžer Luis Rusi je za „Tutomerkato“ otkrio da je slavni Španac u januaru 2018. propustio da dovede Lautara Martinesa iz argentinskog Rasinga za svega osam miliona eura.

Šest mjeseci kasnije, omaleni napadač je stigao u Inter za 25 miliona eura, a ovog ljeta bi mogao da ode za čak 111 miliona.

Barselona je odlučna da dovede 22-godišnjeg centarfora i mogla bi da aktivira njegovu otkupnu klauzulu. Katalonci pokušavaje da je spuste uključivanjem nekoliko igrača u transfer.

- Ponudio sam Lautara Martinesa u januaru 2018. Romi za osam miliona eura. Tada mu je bila tolika otkupna klauzula, ali je „đalorosi“ nisu iskoristili. Bilo je razgovora i sa Atletiko Madridom, ali ni oni nisu iskoristili šansu. Poslije mu je predsjednik podigao klauzulu na 20 miliona, a Inter je odradio ostalo - rekao je Rusi.

I nije to jedini Monćijev grijeh iz vremena u Vječnom gradu. Za dvostruko manje novca nije doveo još jednu veliku mladu zvijezdu, Erlinga Halanda.

- Predložio sam Monćiju prije dvije godine da dovede Halanda za četiri miliona eura, ali je klub rekao ne i otišao je u Salcburg - rekao je Sabino Nelo za „Korijere delo sport“.

Monći se prošlog ljeta vratio u Sevilju, a možda će ga proganjati duhovi prošlosti, jer bi Lautaro mogao da dođe u Barsu, a Haland u Real Madrid.

Bonus video: