Radulović u korona-haosu, Iranci ga zovu da se vrati: Ne mogu ni psihički ni fizički

Iran ima skoro 165.000 zaraženih, 30.000 aktivnih i oko tri hiljade novih slučajeva dnevno, ali se fudbalsko prvenstvo nastavlja 18. juna. Naš trener ne želi da se vrati, iz Zob Ahana ne pristaju na jednostrani raskid ugovora

6016 pregleda 2 komentar(a)
Miodrag Radulović, Foto: Reuters
Miodrag Radulović, Foto: Reuters

Crnogorski fudbalski trener Miodrag Radulović je od 11. marta u Podgorici, nakon što se u posljednji čas izvukao iz Irana.

Ta azijska zemlja bila je, prije tri mjeseca, jedno najvećih svjetskih žarišta pandemije koronavirusa, a Radulović bio primoran da se evakuiše iz grada Esfahana, gdje je došao sredinom januara, kada je postavljen za trenera Zob Ahana.

I sada je tako. Iran ima skoro 165.000 zaraženih, 30.000 aktivnih i oko tri hiljade novih slučajeva dnevno, ali se fudbalsko prvenstvo nastavlja 18. juna.

Radulović je dobio poziv kluba da se vrati...

- Oni žele da se vratim, a bezbjednosna situacija je još gora, nego kada sam otišao - kaže Radulović.

I nastao je problem. Zob Ahan želi da Radulović nastavi posao, on ne želi da ide u Iran.

- Prvo, ne mogu da odem tamo. Nema prevoza, komercijalnih letova, a preporuka, pa i naredba naših vlasti je da se ne putuje u zemlje koje imaju više od 25 oboljelih na 100.000 stanovnika. Drugo, zaista nisam psihički spreman da idem i da rizikujem sopstveno zdravlje, jer sam iz istih razloga, uz odobrenje kluba, napustio Iran - kaže Radulović.

Da bi, međutim, došlo do rastanka, potreban je dogovor obje strane...

- Od marta do danas klub mi nije plaćao mjesečnu zaradu definisanu ugovorom, a samo to bi bio razlog da ne nastavim, bez obzira što je situacija vanredna. Ja, zapravo, potpuno razumijem kakva je situacija, novac mi nije važan i ne tražim od kluba da isplati dugovanja, već da se iz obostranog interesa dogovorimo da se raziđemo kao prijatelji u ovoj teškoj situaciji - kaže Radulović, naglasivši da je proveo “dva sjajna mjeseca u velikom klubu, nekadašnjem finalisti azijske Lige šampiona”.

- Počeli smo da pravimo dobru priču, ali sve je stalo, ni mojom, ni krivicom kluba - ističe on.

Iz Zob Ahana, ipak, nema razumijevanja, klub ne pristaje na obostrani raskid ugovora, već insistira na povratku.

- Potražio sam pomoć, a predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore Željko Janović i njegovi saradnici Vladimir Krsmanović i Filip Jovović povezali su me sa Rojem Vermerom iz FIFPro organizacije, koja pokušava da riješi moj slučaj. Nadam se da ćemo naći rješenje, da će klub shvatiti moju poziciju, kao što i ja shvatam da je ovo situacija bez presedana - zaključio je Radulović.

Bonus video: