Klop iskren: Ne možemo da smanjimo igračima plate, a onda kupimo fudbalera od 60 miliona

"Trenutno svi klubovi gube novac. Sezonske karte vjerovatno nećemo prodavati sljedeće sezone, bar ne sa prvih 10, 15 utakmica. VIP mjesta neće biti prepuna i ulaznice se neće prodavati, što će imati uticaja na ostale partnere"

2699 pregleda 0 komentar(a)
Klop, Foto: Beta/AP
Klop, Foto: Beta/AP

Gotovo svi mediji mjesecima su pisali kako je Timo Verner novo pojačanje Liveprula za narednu sezonu.

Pisalo se o razgovorima Klopa i njemačkog napadača, izlaznoj klauzuli koju Verner ima, te da je samo pitanje dana kada će fudbaler otići u Englesku.

Na kraju Verner će, čim počne prelazni rok, otići u Englesku, ali ne u Liverpul, već u - Čelsi. Situacija se ovih dana promijenila za 180 stepeni i Njemac će biti novo pojačanje kluba iz Londona.

Zašto je Verner otišao u Čelsi pokušao je da objesni menadžer Liverpula, Jirgen Klop.

"Na ovoj planeti ima puno dobrih igrača. Verner je sjajan. Baš kao i Haverc. Pravo vrijeme, prilika - sve se mora poklopiti. Prije šest sedam nedjelja, nijesmo znali da li ćemo moći da igramo ponovo da igramo ove godine. A sad startujemo odmah. Ponašamo se kao da je sve sređeno, a nije. Koristimo ovaj mali prostor koji nam je ostao da igramo fudbal. Sve ostalo ćemo vidjeti kada će se dogoditi. Ne možemo se pretvarati da će sve biti redu u budućnosti", rekao je Klop u razgovoru za njemački Skaj.

Objasnio je i trenutnu situaciju u fudbalu.

"U Engleskoj postoje razne glasine o tome koga će izabrati Junajted, koga Čelsi. U Liverpulu je trenutno tiho, to sa sigurnošću mogu reći. Mi ne znamo kada ćemo ponovo moći da igramo, a zavisio od prihoda. U ovom trenutku nemate pojma koliko ćete zaraditi. Trenutno svi klubovi gube novac. Sezonske karte vjerovatno nećemo prodavati sljedeće sezone, bar ne sa prvih 10, 15 utakmica. VIP mjesta neće biti prepuna i ulaznice se neće prodavati, što će imati uticaja na ostale partnere. Stvari će izgledati malo drugačije. Igračima morate da objasnite kako sa jedne strane pregovarate o smanjenju plate, a sa druge dovodite igrača od 50 ili 60 miliona funti", iskren je Klop.

Bonus video: