Milinković: Ne mislimo na narednu sezonu dok god ne završimo posao u ovoj

Trener Budućnosti Mladen Milinković uoči večerašnjeg derbija 26. kola Telekom 1. CFL sa Sutjeskom (20.30)

3621 pregleda 4 komentar(a)
Sjajne brojke: Mladen Milinković, trener Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Sjajne brojke: Mladen Milinković, trener Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Deset pobjeda na 11 utakmica, 11 od 12 ako se računa i Kup, samo jedan remi, bez poraza, te 15 bodova prednosti na vrhu - nijedan trener Budućnosti nije imao brojke na početku mandata kao što ih ima Mladen Milinković.

Večeras, u derbiju protiv Sutjeske pod Goricom (20.30), njegova ekipa ima šansu da protiv najvećeg rivala potvrdi dominaciju koja je krenula 23. novembra prošle godine, a koju nije prekinula ni zimska, ni korona pauza.

Neobičan derbi, sa plus 15?

- Ne bih rekao da je neobičan, derbi je uvijek derbi, uvijek je neizvjestan, bez obzira na razliku i to je ono na čemu ćemo apostrofirati na sastanku sa igračima. Ova razlika koja je evidentna, i rakao bih sasvim zaslužena, barem od momenta kada sam ja preuzeo tim, ne mora ništa da znači za ovaj meč ukoliko ne bude motiva, ukoliko ne bude ozbiljnosti sa naše strane. Sigurno da, ako napravimo dobar rezultat, napravićemo i ogroman korak ka osvajanju titule, iako ne možemo biti nezadovoljni ni sa ovih 15 bodova prednosti.

Dozvoljava li ta razlika da već na neki način počnete da mislite na narednu sezonu, kada će u timu u svakom momentu morati da se nađu barem dva 20-godišnjaka?

- Prethodne dvije utakmice koje smo igrali bile su vrlo neizvjesne i dok god ne budemo matematički sigurni nije za očekivati da nešto puno mijenjamo. Ali, mi imamo sedam-osam mladih igrača koje smo priključili prvom timu, koji su potencijali i koji treniraju svakodnevno s nama. Svaku utakmicu su po dvojica-trojica u protokolu i sigurno je da će do kraja prvenstva dobiti šansu. Ja bih volio da to bude što prije, kako bi i oni mogli da uđu s nekim iskustvom u naredno prvenstvo. Ali, dok god ne završimo ovo, ne razmišljamo o sljedećem.

Šta znači tolika razlika pred derbi sa Sutjeskom na planu motiva fudbalera?

- Ono što je meni drago jeste da u ovih šest-sedam mjeseci, koliko smo skupa, gotovo nijednu utakmicu nismo bili neozbiljni. Možda je bilo nekih mečeva kad smo u djelovima igre, ili na početku, olako shvatali nešto, ali imali ste priliku da vidite protiv Grblja, posebno protiv OFK Titograda, da iako smo gubili 1:0 smogli smo snage da preokrenemo. Protiv Sutjeske nas, međutim, očekuje različita utakmica od te, jer Titograd ima mladu ekipu, dok je Sutjeska dosta iskusnija i biće to drugačiji meč. Nadam se da će momci zadržati ozbiljnost, jer kada smo ozbiljni na terenu onda nam je mnogo lakše da ostvarimo svoje ciljeve.

Kako vam izgleda ekipa Sutjeske nakon pauze?

- Gledao sam obje utakmice - analiziramo ih, isto kao što oni analiziraju nas. Kom je bio bolji protivnik od njih, dok su protiv Petrovca imali dominaciju 90 minuta i vjerovatno bi utakmica otišla u drugom pravcu da je Kojašević postigao gol krajem prvog poluvremena, ali u fudbalu ako ne postignete gol ne možete da pobijedite. Nije im se posrećilo, napravili su ta dva kiksa, sigurno je da su i oni očekivali bolje rezultate, ali neće se predavati, jer nije to sada samo stvar titule. Derbi je i stvar prestiža, između klubova, između igrača, jednostavno je sportski da svako želi da pobijedi. Očekujem da i oni dođu da pokušaju da pobijede, na nama je da ih spriječimo u tome, da pokušamo da osvojimo tri nova boda na našem stadionu koja bi nam sigurno mnogo, mnogo pomogla, jer ostalo bi još samo deset utakmica i ako bismo dodatno povećali razliku onda bi to bila ogromna prednost - zaključio je Milinković.

Sutjeska bez Kojaševića pod Goricom: Na pobjedu, uprkos svemu

Sutjeska ima 15 bodova manje od Budućnosti, a u derbiju će biti lišena usluga jednog od najboljih, Damira Kojaševića, koji je nakupio kartone.

Ne stoje stvari dobro po aktuelnog šampiona, ali ako išta ide u prilog timu Nikole Rakojevića, to je barem rezultatska rasterećenost, jer je trka za titulu po svemu sudeći odlučena.

- Ne prijetimo, ne možemo da prijetimo - jedva smo izašli na kraj sa Komom i Petrovcem, osvojili po bod, a sada idemo na noge zahuktalom lideru. Bićemo, međutim, maksimalno motivisani, i pokušaćemo da pobijedimo. Značila bi nam ta tri boda, ne toliko u trci za titulu, jer ne možemo o tome da pričamo, već mnogo više na planu samopouzdanja, jer nas do kraja sezone čeka i završnica Kupa, a imamo maksimalne ambicije u tom takmičenju. Oslabljeni smo bez Kojaševića, ali ko god istrči na teren daće sve od sebe, jer ovo je derbi i sve oči fudbalske javnosti biće uprte u ovaj meč - kaže Branislav Janković, vezista Sutjeske.

Zeta - Podgorica za Evropu, Petrovac, Titograd, Kom i Grbalj za opstanak

Osim derbija Budućnost - Sutjeska, danas se igraju i ostala četiri meča 26. kola.

Samo okršaj Zete i Podgorice na Trešnjici ima prefiks “evropski”, pošto će u tri preostala meča akteri biti četiri ili pet timova koji se bore za opstanak. Sve je manje vremena za Grbalj, koji nema izbora protiv OFK Titograda u Radanovićima, u meču koji će otvoriti ovo kolo (18 sati). I gosti su, međutim, u problemu, jer se nalaze u zoni baraža.

Zeta i Podgorica su ekipe koje su u sjajnoj formi nakon korona-pauze, a pobjednik će biti 4. na tabeli - to je mjesto koje možda donese plasman u Evropu.

Blizu Evrope je Iskra, koja će u Petrovcu pokušati da napravi novi veliki korak. Mnogo značajan meč i za domaće, koji su sa dva remija u dva prethodna kola pobjegli iz zone baraža.

Na kraju, sudar Koma i Rudara na Zlatici - domaćin je osvojio samo bod nakon pauze, Pljevljaci su doživjeli oba poraza. Da li će neko upisati prvi trijumf?

Parovi 26. kola

GRBALJ - OFK TITOGRAD (18 h) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

ZETA - PODGORICA (20) Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

KOM - RUDAR (20) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

PETROVAC - ISKRA (20) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

BUDUĆNOST - SUTJESKA (20.30) Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: