Stefan Savić: Atletiko može do finala Lige šampiona, u Madridu imam sve što želim

"Mislim da možemo ponovo do finala , što bi bilo fantastično za nas, za Atletiko, za navijače...", kazao je Savić u emisiji "Fudbal fest" na RTCG

2211 pregleda 0 komentar(a)
Savić na meču sa Liverpulom, Foto: AP
Savić na meču sa Liverpulom, Foto: AP

Stefan Savić vjeruje da Atletiko Madrid može da dođe do finala Lige šampiona, kad se elitno takmičenje nastavi, bez obzira u kom formatu.

"Naš cilj je da se ponovo plasiramo u Ligu šampiona, jer znamo koliko je bitno za klub, koliko znači i nama igračima. Međutim, nas čeka i nastavak elitnog takmičenja, u četvrtfinalu smo i sada čekamo raspored, da vidimo i u kom formatu će se igrati. U svakom slučaju, mislim da možemo ponovo do finala , što bi bilo fantastično za nas, za Atletiko, za navijače...", kazao je Savić u emisiji "Fudbal fest" na RTCG.

"Oni su izgledali nepobjedivo. Svi su nas vidjeli u 'autu', ali vjerovali smo. Znali smo da ćemo biti čvrst rival. I kad smo dobili 1:0 opet smo bili otpisani. Mislim da su nas i potcijenili malo. Vodili su 2:0, preokrenuli smo... Bila je to jedna od najboljih utakmica u mojoj karijeri, pamtiću je cijelog života", kazao je Savić.

O njemu se ovih dana pričalo u fudbalskim krugovima - mediji su javljali o interesovanju Totenhema, Monaka, Juventusa, Valensije...

"Navikao sam na medijske natpise. Kada sam bio mlađi reagovao sam, sada ne. Imam ugovor do 2023. godine, napravio sam pravi potez dolaskom u Atletiko. Srećan sam u Atletiku, uvijek sam se vodio sportskim motivima, a sve što sam želio dobio sam ovdje. Borim se za trofeje, igram Ligu šampiona, igram kod velikog trenera, sa sjajnim saigračima. Vezan sam za ovaj klub, uživam i samo razmišljam o Atletiku", kazao je Savić, koji je u madridskom klubu od 2015.

La Liga se nastavlja 11. juna, utakmicom Sevilja - Betis, a Atletiko tri dana kasnije gostuje Atletik Bilbau.

Atletiko je trenutno na šestom mjestu, sa dva boda manje od trećeplasirane Sevilje.

"Uželjeli smo se fudbala. Trenirali smo kod kuće, a sada smo tri nedjelje u fudbalskom treningu i spremamo se za meč sa Bilbaom. Malo je sve bilo čudno, zbog svih mjera koje su uvedene zbog zdravlja igrača. Prvo smo trenirali sami, bez dodavanja lopte, bez kontakta, zatim su polako mjere popuštale. Malo zabrinjava fizičko stanje, jer imamo neke povrijeđene igrače, a čeka nas sprint - 11 mečeva u 30-ak dana, kasnije i Liga šampiona", istakao je Savić.

Crnogorski as je vrijeme koronavirusa proveo u Madridu...

"Madrid je bio zaista pogođen. Zadesilo se da ostanem sam, skoro 50 dana nisam izašao iz kuće. Nije bilo lako, ali uspio sam da prevaziđem. Sada je mnogo lakše, vratila se nada narodu. I fudbal je dao nadu".

Borbu za titulu vodiće Barselona i Real, a Barsa ima dva boda više...

"Nakon pauze, niko ne može da prognozira. Sve zavisi u kakvom su stanju igrači, kako su fizički spremni, možda i to ko ima veći izbor fudbalera", rekao je Savić.

Bonus video: