Konte: Prava sam katastrofa sa transferima

"Mislim da sam ja tip trenera koji od igrača "šestice" napravi "osmicu" ili od igrača "osmice"
1 komentar(a)
Liga šampiona Antonio Konte, Foto: Reuters
Liga šampiona Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.02.2018. 07:28h

Antonio Konte je priznao da je prava "katastrofa" kad je u pitanju njegova sposobnost da utiče na transfer politiku Čelsija.

Tokom januarskog prelaznog roka Italijan je često javno kritikovao transfer ophođenja londonskog kluba i ocijenio da se ne pita mnogo oko dovođenja igrača.

Konte se nalazi pod pritiskom u posljednje vrijeme, naročito nakon vezanih poraza od Bornmuta i Votforda, pa se uveliko spekuliše o njegovoj smjeni. Najčešće su kao alternative pominjani Luis Enrike, Tomas Tuhel, Karlo Anćeloti i Marko Silva koji bi klub navodno preuzeo do kraja sezone.

"Milsim da sam ja tip trenera koji od igrača "šestice" napravi "osmicu" ili od igrača "osmice" - "desetku". Po mom iskustvu najbolje rezultate postižem sa onim igračima sa kojima sam primoran da radim. " rekao je Konte.

"Za ovaj zadatak sam jako dobar. Pomalo sam neuspješan u ubjeđivanju kluba da angažuje neka pojačanja. U ovom pogledu moram da napredujem i učim od drugih menadžera koji su jako dobro utiču na svoje klubove." zaključio je harizmatični Italijan.

Čelsi očekuje težak raspored u februaru i martu počevši od večerašnjeg meča sa Vest Bromom, te derbija sa Barselonom, Junajtedom i Sitijem.

Bonus video: