Madrid se nudi da bude domaćin finala Lige šampiona

Na sastanku Izvršnog odbora Evropske fudbalske unije (Uefa) 17. juna najvjerovatnije će biti odlučeno o novoj lokaciji finala Lige šampiona, koje bi trebalo da se odigra u avgustu

241 pregleda 0 komentar(a)
Vanda Metropolitano, Foto: AP
Vanda Metropolitano, Foto: AP

Gradonačelnik Madrida Hose Luis Martines-Almeida rekao je danas da je taj grad spreman da organizuje finale Lige šampiona, drugu godinu uzastopno.

Gradonačelnik je naveo da se vode razgovori da se u glavnom gradu Španije odigra finale najvažnijeg evropskog klupskog takmičenja, u sred pandemije koronavirusa.

Na sastanku Izvršnog odbora Evropske fudbalske unije (Uefa) 17. juna najvjerovatnije će biti odlučeno o novoj lokaciji finala Lige šampiona, koje bi trebalo da se odigra u avgustu.

Finale je trebalo da se igra u maju u Istanbulu. Sezona je prekinuta zbog pandemije, pojedine lige su već nastavile takmičenja ili se pripremaju da to učine, ali još nije odlučeno kada će se nastaviti takmičenja pod okriljem Uefa, Liga šampiona i Liga Evropa.

Kako se navodi, zemlja koja će biti domaćin finala, najverovatnije će biti organizator i četvrtfinala i polufinala.

Kandidati za domaćina finala su i Frankfurt i Lisabon.

Madrid je prošle sezone bio domaćin finala Lige šampiona, kada je na stadionu Atletika Liverpul pobijedio Totenhem sa 2:0.

Španija je jedna od najpogođenijih zemalja pandemijom koronavirusa, ali postepeno ublažava restrikcije.

Bonus video: