Milojko Pantić se odrekao Zvezde: Uručite dres Šešelju i Legiji

"Prošle nedjelje Dragan Džajić i Zvezdan Terzić su činom uručenja dresa ratnom zločincu Kapetanu Draganu pokopali našu Crvenu zvezdu. Slika je to koja pokazuje kako je srpski fudbal probio dno dna", rekao je Pantić

23612 pregleda 913 reakcija 53 komentar(a)
Kapetan Dragan sa Džajićem i Terzićem, Foto: Printscreen
Kapetan Dragan sa Džajićem i Terzićem, Foto: Printscreen

Čuveni srpski sportski komentator Milojko Pantić "odrekao se Crvene zvezde", jer su čelnici kluba Dragan Džajić i Zvezdan Terzić prije nekoliko dana uručili dres sa brojem jedan Draganu Vaslijkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, koji je odslužio 13 i po godina zatvorske kazne za ratne zločine u Hrvatskoj.

Pantić je zgrožen tim gestom, pa se obratio javnosti pismom koje prenosimo u cjelosti.

"Prošle nedjelje Dragan Džajić i Zvezdan Terzić su činom uručenja dresa ratnom zločincu Kapetanu Draganu pokopali našu Crvenu zvezdu. Slika je to koja pokazuje kako je srpski fudbal probio dno dna.

Bivša gospodo Džajiću i Terziću, znate li gdje je tog 29. maja 1991. bio taj vaš novi počasni član kluba? Pucao je u sunarodnike vaših tadašnjih igrača Roberta Prosinečkog i Refika Šabanadžovića. A samo nekoliko dana prije ovog vašeg sramotnog čina čovjek koji je vodio paravojne formacije po Hrvatskoj i BiH izjavio je da su ubice Zorana Đinđića, Legija i Zvezdan Jovanović, srpski heroji i da će se on, ako uđe u parlament, zalagati da te ubice budu oslobođene.

Odnesite onda dresove i toj dvojici ubica, a kad ih vaš novi počasni član bude oslobodio, nagradite ga tako što ćete promijeniti ime stadiona. Kakav Rajko Mitić?! Srpskije i patriotskije zvuči "Stadion Kapetana Dragana"!.

Mogli ste i dres s brojem 11 uručiti ratnom drugu Kapetana Dragana i učitelju vašega političkog patrona, lažnom četničkom vojvodi i lažnom Srbinu, doktoru hulji Šešelju. Tako bi vaš tim ratnih zločinaca bio kompletan.

Dragane Džajiću i Zvezdane Terziću, sram vas bilo!

Zbog ove slike danas se crvene obrazi pravih zvezdaša širom planete!

Uručenjem dresa ratnom zločincu ispisali ste najsramotniju stranicu u istoriji slavnog kluba. Ugasili ste Zvezdin plamen, šampionske reflektore i uveli klub u tamu bezumlja..

Za sve obične ljude vi ste odsad obični bijedni bestidnici bez svijesti i savjesti. Grozim se od pomisli na vaš besramni čin! Kako ne znate za sram, ja se sramim umjesto vas jer postali ste oficiri Arkanove zločinačke paravojske koja je okupirala i zarobila klub i to vam očigledno služi na čast. A u stvari vi ste obične krpe kojima zlikovci brišu kriminalne radnje, i u Zvezdi i u društvu.

Zbog toga do vas ne dopiru duševne boli ogromnog broja zvezdaša koji zasad samo u sebi govore: "Zbogom Zvezdo zauvijek!".

Bonus video: