Fudbalska drama u Čačku: Jednom od fudbalera koji štrajkuje glađu pozlilo

Prema riječima fudbalera koji su u štrajku, Čačani su prema njima veoma ljubazni i donose im vodu za piće, ćebad, a doneli su i jednu klupu i dva suncobrana

639 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Borca, Foto: BETAPHOTO
Fudbaleri Borca, Foto: BETAPHOTO

Jednom od bivših fudbalera Borca iz Čačka, koji zajedno sa ostalima treći dan štrajkuje glađu je pozlilo, ali se oporavio i ponovo pridružio štrajkačima, rekao je agenicji Beta jedan od štrajkača i predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica.

On je rekao da je bivšem fudbaleru Borca, koji je iz Kraljeva, juče popodne bilo loše i da su pozvali njegovog prijatelja da ga odvede kući. Međutim, na putu mu je pozlilo zbog čega je prijatelj pozvao Hitnu pomoć koja je konstatovala iscrpljenost.

"Nakon što je dobio infuziju, donijeli smo odluku da prenoći u obližnjem hotelu u Čačku, a do jutros se oporavio i ponovo nam se pridružio", rekao je Poledica

On je dodao da su svi fudbaleri, koji treći dan štrajkuju glađu već iscrpljeni, ali da ne odustaju od štrajka.

Poledica je rekao da im se još niko iz gradskog rukovodstva Čačka nije obratio i odbacio je sve insinuacije da je njihov štrajk politizovan.

Prema riječima fudbalera koji su u štrajku, Čačani su prema njima veoma ljubazni i donose im vodu za piće, ćebad, a doneli su i jednu klupu i dva suncobrana.

Više od 20 bivših fudbalera Borca počeli su u ponedjeljak uveče štrajk glađu ispred lokalne Skupštine zahtijevajući od uprave grada da im isplati zaostale zarade koje im nisu isplaćene dok su igrali u klubu.

Prema njihovim riječima, isplatu zarada traže od Grada zato što su lokalni funkcioneri bili članovi uprave Borca i zato što je grad Čačak godinama unazad učestvovao u finansiranju kluba novcem iz gradskog budžeta.

Fudbalere iz Borca podržali su bivši fudbaleri Jagodine i nekoliko njih štrajkuje sa njima, jer je, kako kažu, njihova situacija identična.

Borac iz Čačka je ugašen krajem jula 2019. godine, poslije 93 godine postojanja, nakon čega je preregistrovan u Borac 1926 preuzimanjem pravnog legitimiteta FK Provo iz Vladimiraca i prelaskom u niži rang takmičenja.

Bonus video: