Bivši fudbaleri Borca i Jagodine prekinuli štrajk glađu

"Nadamo se da će ruka pravde stići sve ljude iz gradskih uprava grada Čačka i grada Jagodine, da će odgovarati za sva krivična djela koja su počinili", navodi Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost

271 pregleda 0 komentar(a)
Igrači su tri dana štrajkovali, Foto: BETAPHOTO
Igrači su tri dana štrajkovali, Foto: BETAPHOTO

Bivši fudbaleri Borca i Jagodine prekinuli su štrajk glađu, nakon tri dana provedenih ispred lokalne skupštine u Čačku.

"Razlog odluke je narušeno zdravlje igrača zbog čega je jedan i hospitalizovan, nakon intervencije Hitne pomoći. Takođe, prekid štrajka savjetovali su nam i ljekari i zahvalni smo im na brizi i požrtvovanju", navedeno je iz Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

Zahvaljeno je svim trenerima i igračima iz Srbije i svijeta koji su poslali na stotine poruka podrške.

Dodaje se da se ljudi iz uprave grada Čačka „koji su porodice igrača izigrali i doveli na rub egzistencije” nisu udostojili da ih pozovu na razgovor iako su im oni bili ispod prozora.

"Nisu se udostojili u prolazu da kažu ni „dobar dan” igračima, što nema veze sa štrajkom glađu već je to stvar elementarne kulture", dodaju iz sindikata Nezavisnost.

"Nadamo se da će ruka pravde stići sve ljude iz gradskih uprava grada Čačka i grada Jagodine, da će odgovarati za sva krivična djela koja su počinili, kao što se nadamo da će ista kazna stići i sve one koji su učestvovali u propasti FK Sloboda iz Užica, FK Timok iz Zaječara i tako dalje", navodi se iz sindikata.

"Pozivamo još jednom policiju i tužilaštvo da reaguju, a funkcionerima gradskih uprava Čačka i Jagodine poručujemo da žive sa svojom sramotom, upisani u istoriju svijeta kao prvi gradski funkcioneri zbog kojih su profesionalni sportisti štrajkovali glađu", navodi se u saopštenju sindikata Nezavisnost.

Bonus video: