Kanodada Arsenala protiv lidera, Lovćen sve bliži podsavezu

Rezultati 25. kola: Arsenal - Dečić 3:0, Jedinstvo - Lovćen 0:0, Mornar - Bokelj 0:3, Jezero - Drezga 1:0, Ibar - Otrant-Olimpik 3:2

2266 pregleda 30 reakcija 0 komentar(a)
Bokelj je siguran na drugom mjestu, Foto: Luka Zeković
Bokelj je siguran na drugom mjestu, Foto: Luka Zeković

Fudbaleri Lovćena sve su bliži Trećoj ligi, popularnom podsavezu, a nije se posrećio ni debi novog trenera Duška Vlaisavljevića.

Cetinjani su remizirali sa Jedinstvom u Bijelom Polju (0:0), što sam po sebi nije loš rezultat, ali taj bod ne vrijedi puno ako se zna da je Arsanal u Tivtu napunio mrežu lidera Dečića - 3:0.

Lovćen, koji je pretposljednji, u zoni ispadanja, sada ima čak osam bodova manje od Mornara i Arsenala, najbližih timova u zoni spasa.

U još goroj situaciji je posljednjeplasirani Otrant-Olimpik, koji je nakon poraza od Ibra u Rožajama (3:2) udaljen čak 12 bodova od zone opstanka.

Arsenal je u drugom poluvremenu napunio mrežu Dečića. Vojin Manojlović je načeo goste u 76. minutu iz penala, koji je izborio Tačibana, da bi potom na scenu stupio napadač domaćih Dejan Pepić.

Prvo je povećao na 2:0 nakon sjajnog solo-prodara u 80, a onda je lijepim lob udarcem dva minuta prije kraja stavio tačku na duel u zalivu.

Bokelj je pobijedio Mornar u Baru sa 3:0, učvrstio se na drugom mjestu, a vodećem Dečiću prišao na šest bodova. Boško Guzina je dao dva gola za Kotorane - prvi u finišu prvog, drugi na startu drugog poluvremena, a tačku je stavio rezervista Srđan Bošković u 85. minutu.

Na trećoj poziciji sada je Jezero, koje je kod kuće pobijedilo Drezgu sa 1:0. Presudio je gol Saše Radenovića u 31. minutu.

Ibar je slavio protiv Otranta sa 3:2 zahvaljujući Daninu Taloviću, koji je dao dva gola. Jednom se u strijelce upisao Muslija Juković, dok su kod Ulcinjana pogađali Fatmir Molabećirović i Enis Ljamović.

Vodeći Dečić ima 50 bodova, Bokelj je drugi sa 44, Jezero ima 41, Jedinstvo 40, Ibar 35...

Bonus video: