UEFA se sprema za dan odluke za evropski fudbal

Kako stoji u Uefiinom saopštenju objavljenom u četvrtak, Izvršni odbor će održati video-konferenciju 17. juna na kojoj će na dnevnom redu biti "osmina finala i ostale faze" za oba takmičenja

471 pregleda 0 komentar(a)
Odluka naredne sedmice, Foto: AP
Odluka naredne sedmice, Foto: AP

UEFA će sljedeće sedmice donijeti odluku o tome kako će završiti ovosezonska Liga šampiona i Liga Evrope koje su prekinute u martu zbog pandemije koronavirusa.

Kako stoji u Uefiinom saopštenju objavljenom u četvrtak, Izvršni odbor će održati video-konferenciju 17. juna na kojoj će na dnevnom redu biti "osmina finala i ostale faze" za oba takmičenja.

Finale Lige šampiona bi trebalo da se igra u Istanbulu, a finale Lige Evrope u Gdansku, ali je UEFA prošlog mjeseca objavila da se trenutno razmatra "niz opcija" za oba takmičenja.

To bi moglo uključivati igranje preostalih faza na jednom mjestu i skraćivanje četvrtfinala i polufinala na po jednu utakmicu umjesto dvije kako se inače igra.

Još bi trebalo da se odigraju četiri revanš utakmice osmine finala Lige šampiona, dok su Atletiko Madrid, PSŽ, Atalanta i Lajpcig već osigurali mjesto u četvrtfinalu.

Što se tiče Lige Evrope, dva para moraju odigrati i prvu i drugu utakmicu, a moraju se odigrati sve revanš utakmice za ostale parove.

Gradonačelnik Madrida je u utorak izjavio kako španski glavni grad pregovara da bude domaćin fiala Lige šampiona ako Istanbul odustane.

Na video-konferencicji 17. juna takođe će se razgovarati i o gradovima domaćinima Eura 2020 koje je odloženo za ljeto 2021., kao i datumi za utakmice doigravanja koje su bile zakazane za mart.

Euro 2020. okupiće 24 reprezentacije koje će utakmice igrati u 12 različitih gradova širom Evrope.

Bonus video: