Junajted bi za Sanča morao da plati 128 miliona eura

Sančo je u Borusiju došao prije tri godine iz omladinskog pogona Mančester sitija u transferu vrijednom deset miliona eura, a ugovor mu ističe 30. juna 2022.

449 pregleda 0 komentar(a)
Sančo, Foto: AP
Sančo, Foto: AP

Krilni napadač Borusije Dortmund Džejdon Sančo (20) je apsolutni prioritet za Mančester junajted u ljetnom prilaznom roku, a na njegovom dolasku insistira izvršni direktor Ed Vudvard.

Problem je, međutim, visina obeštećenja koje traži Borusija, a koji iznosi 128 miliona eura, što bi bio rekordan iznos koji bi platio jedan engleski klub, objavili su britanski mediji. Pitanje je može li Junajted ovog ljeta podnijeti takav trošak, budući da je već sada zbog pandemije koronavirusa izgubio 30 miliona eura, a očekuje se da će konačna cifra biti puno veća. Sančo je u Borusiju došao prije tri godine iz omladinskog pogona Mančester sitija u transferu vrijednom deset miliona eura, a ugovor mu ističe 30. juna 2022.

Klub mu je prije izbijanja pandemije koronavirusa ponudio novi ugovor sa znatno većom platom od deset miliona eura po sezoni.

Time bi postao drugi najplaćeniji fudbaler Borusije, odmah nakon kapitena Marka Rojsa, koji zarađuje 11 miliona eura godišnje.

Bonus video: