GLAVNI IGRAČ PLJEVLJAKA POLOMIO KLJUČNU KOST PROTIV KOMA

„Zaljubljen” u Rudar, a Budućnost mu je i dalje druga kuća

Vezista Rudara Velizar Janketić dijeli prvo mjesto liste strijelaca, ali je pitanje da li će tu ostati zbog loma ključne kosti

2267 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Niz pobjeda Rudara zaustavio je prekid prvenstva. Pljevljacima je prijao najmanje, jer su nakon nastavka osvojili tek bod na tri meča, i to na gostovanju Komu prije tri dana.

Bio je to skupo plaćen bod, iako zaslužen, pošto je u posljednjem minutu kreator igre i prvi strijelac kluba i lige, Velizar Janketić, iznijet na nosilima.

Pregledi su pokazali da je sjajni vezista slomio ključnu kost i da će pauzirati četiri sedmice.

- Odigrao sam utakmicu na način da sam ispunio sve zahtjeve trenera Edisa Mulalića. Ušao sam u gol-šansu, srušen sam od tandema štopera na ivici kaznenog prostora. Stradala je ključna kost desnog ramena. Dobro sam prošao, jer je pad bio neprirodan i donekle sam imao sreće da ne zadobijem povredu koja iziskuje još duži oporavak. Ovako, imam to iskustvo pauze i odmora tokom vanredne situacije pa mi i ova pauza sada lakše pada - kazao je 23-godišnji Janketić.

foto: Privatna arhiva

Pošto je zadužen i za izvođenje prekida, Janketić je bio spriječen da saldo popravi iz slobodnjaka u 90. minutu sa 17 metara...

- Uprkos bolovima, vidio sam da je Brazilac Tijago sjajno šutirao ali je golman Koma zaista spektakularno odbranio. Osjetio je stranu... Ko zna da sam šutirao možda ne bih dijelio vrh liste strijelaca sa Božovićem i Đorđevićem, ali raduje naša igra i povratak na put koji smo uz dosta odricanja i rada krčili ove sezone. Počeli smo je bez priprema, klub zbog problema nije čak ni aplicirao za licencu i evrokupove. Prava šteta, ali smo u hodu i u zimskoj pauzi odličnim radom uspjeli. Ekipa posjeduje kvalitet, Ćukovića smatram najboljim štoperom u ligi i siguran sam da ćemo nastaviti u dobrom ritmu do kraja. A lično, nadam se da ću odigrati još tri utakmice ove sezone i postići još koji gol. Rudar je na pravom putu zbog sjajnog rada trenera Mulalića, ali i odnosa prema igri i igračima, dok puno posla završava i sportski direktor Damir Čakar. Ta ljubav prema klubu mora biti na prvom mjestu da bi se uspjelo.

Janketić je bio član sjajne ekipe Budućnosti iz 2016. i 2017 - tadašnjeg prvaka države i aktera epskih utakmica sa belgijskim Genkom.

- Igrali smo sjajno, zaslužio sam i poziv i odigrao šest utakmica za mladu selekciju, postigao gol. Skrenuo pažnju pa i sada imam ponuda iz Mađarske, Belgije... Ipak, iz Budućnosti sam morao da odem promjenom trenera nakon titule, a novi je imao svoje igrače. Sadašnja Budućnost je primjer kako se mora raditi i zato i ima prednost od 18 bodova nad šampionskom ekipom Sutjeske. Odlični trener i sportski direktor, igrači koji vole i ponikli su u klubu. Ovo je prava Budućnost, sa sjajnom postavkom igre i uz nekoliko pojačanja može i mora biti dobra i u Evropi. Kvalitet i ljude posvećene grbu napokon ima. Ima i Rudar, zato je tu gdje je, iako je sve bilo neizvjesno - kazao je Janketić, kome na kraju sezone ističe ugovor.

- Ponuda ima, uprkos pandemiji, vidjećemo.

A Budućnost?

- To je moj klub, moja kuća. Tako da će uvijek imati prioritet u svim mojim planovima. Sada se, međutim, nadam potpunom oporavku i vjerujem da ću biti na istom nivou i nakon pauze, a da ću poslije mlade zaigrati i u dresu naše najjače reprezentacije - zaključuje Janketić.

Liga je sve aktraktivnija, publika se vraća

Šampionat u najjačem domaćem takmičenju nastavljen je pod reflektorima, a većina mečeva, ili gotovo svi - mogu da se gledaju u direktnom prenosu. Izdanja timova pokazuju koliko je igra nedostajala...

- Infrastruktura je unaprijeđena, napravljeni su reflektori, FSCG je uradio odličan posao i publika se polako vraća. Igra je sve atraktivnija, pogledajte samo golove Raičkovića i Moraitisa u derbiju. I ne samo te...Čak i Druga liga. Mislim da nam sada jedino nedostaje više javnih površina na kojima bi djeca mogla da se nesmetano igraju i osjete loptu i čari fudbala. Primjećujem da je toga bilo više kada sam ja odrastao u Podgorici - istakao je 23-godišnji Velizar Janketić.

Preporučujemo za Vas