Španci se spremaju za povratak publike

Ako bismo mogli da ispunimo 10 do 15 odsto kapaciteta stadiona do kraja sezone, bili bismo veoma srećni, jer bi to bio znak da se vraćamo u neki vid normalnosti - rekao je Tebas

245 pregleda 0 komentar(a)
Havijer Tebas, Foto: Beta/AP
Havijer Tebas, Foto: Beta/AP

Španija je jedna od zemalja koja je najviše propatila tokom pandemije koronavirusa, umrlo je 27.136 ljudi, ali se fudbal večeras vraća nakon 93 dana velikim seviljski derbijem.

Igraće se bez prisustva navijača, ali je moguće da se situacija toko 11 završnih kola promijeni i da se makar dio stadiona ispuni u finišu sezone.

Tome se nada predsjednik La Lige, Havijer Tebas.

- Za dvije sedmice Tebas pričaćemo sa Vladom oko mogućnosti da se navijači vrate kada to bude bezbjedno. Naravno, ne bi to bilo na cijelom stadionu, bile bi preduzete mjere predostrožnosti. Ako bismo mogli da ispunimo 10 do 15 odsto kapaciteta stadiona do kraja sezone, bili bismo veoma srećni, jer bi to bio znak da se vraćamo u neki vid normalnosti - rekao je Tebas.

Prvi čovjek Primere je govorio i o nekim drugim stvarima i poručio da sumnja da će se Nejmar ovog ljeta vratiti u Barselonu. Razlog su, naravno, finansijske posljedice koronavirusa.

- Biće mnogo manje prelazaka nego u prethodnim prelaznim rokovima. Nejmarov povratak u Barsu je skup posao, ne vjerujem da će se to ostvariti.

Zbog pandemije koronavirusa, prelazni rok će se završiti znatno kasnije nego prethodnih godina, kada je kraj poslova 1. septembra, ali će biti kraći. Sada bi trebalo da traje do početka oktobra, prije nego što krene nova sezona Lige šampiona.

- Biće kraći prelazni rok nego prethodnih godina, ali moramo da postignemo konsenzus sa ostalim velikim ligama - zaključio je Tebas.

Bonus video: