Ne mijenja šampionsku sredinu: Rakojević produžio ugovor

Rakojević se februara prošle godine vratio u klub u kojem je počeo i igračku i trenersku karijeru, čime je otvorio najuspješnije razdobolje do sada, i svog kluba i svoje lično
56 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Savo Prelević
Nikola Rakojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.06.2018. 17:43h

Trener šampionske ekipe Sutjeske Nikola-Peco Rakojević produžio je ugovor sa Nikšićanima na još jednu sezonu.

Rakojević se februara prošle godine vratio u klub u kojem je počeo i igračku i trenersku karijeru, čime je otvorio najuspješnije razdobolje do sada, i svog kluba i svoje lično - u roku od 12 mjeseci osvojio je Kup i najdominantniju titulu u samostalnoj Crnoj Gori, sa čak 22 boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost.

Produženje ugovora zbog toga je bio - logičan korak.

"Normalno je bilo da poslije ovakvog rezultata nastavimo saradnju i nije nam dugo trebalo da se dogovorimo", kazao je Rakojević za sajt Sutjeske.

On i njegovi fudbaleri trenutno su na ljetnjem odmoru, ali nove obaveze dolaze brzo - za 18. jun zakazan je početak priprema za evropska iskušenja i novu sezonu, a već narednog dana, 19. juna, Sutjeska će saznati ime rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Ljekarske preglede ćemo obaviti 14. i 15. juna, a sa pripremama počinjemo 18. juna. Najvjerovatnije odmah idemo na Kopaonik i tamo ćemo ostati dvije sedmice, a u tom periodu ćemo probati da odigramo i dvije prijateljske utakmice", kazao je Rakojević.

Mogući rivali Sutjeske u 1. kolu kvalifikacija za LŠ su Ludogorec, Seltik, APOEL, Legija Varšava, Astana, Šerif, Karabag, Crvena zvezda, Kukeši, Videoton, Zrinjski, Rozenborg, Helsinki...

"U kvalifikacijama za Ligu šampiona nema lakih protivnika, jer su to klubovi sa mnogo većim budžetima od našeg, ali u dvije utakmice sve je moguće, tako da ćemo sigurno pružiti maksimum u tim utakmicama. Pitanje je samo sa kojim igračima ću raspolagati, s obzirom na to da jedan broj onih koji su iznijeli prethodnu sezonu najavljuje odlazak", zaključio je Rakojević.

Bonus video: