Iskra u velikom stilu srušila Budućnost: Nedović otkrio tajnu, Milinković preuzeo odgovornost

Trener Mladen Milinković je prvi put osjetio kako je biti poražen na klupi Budućnosti, nakon čak 11 prvenstvenih pobjeda u prethodnih 12 mečeva, uz jedan remi

5297 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Petrović na meču protiv Budućnosti, Foto: FK Iskra
Zoran Petrović na meču protiv Budućnosti, Foto: FK Iskra

Poraz Budućnosti nakon 223 dana, pobjeda Sutjeske poslije 97 - glavne su stvari koje su obilježile 27. rundu Telekom 1. CFL.

Dva istovjetna rezultata - Podgoričani su poraženi od Iskre u Danilovgradu sa 4:1, isto koliko su Nikšićani pobijedili Grbalj.

Simbolično, prekinute su dvije velike serije, ali bez velikih pomjeranja na vrhu tabele - ogromnih 15 bodova prednosti i dalje ima Budućnost.

Trener Mladen Milinković je, ipak, prvi put osjetio kako je biti poražen na klupi Budućnosti, nakon čak 11 prvenstvenih pobjeda u prethodnih 12 mečeva, uz jedan remi.

- Čestitke igračima Iskre, zasluženo su pobijedli, ali čestitke i mojim igračima za sve što su uradili do sada. I dalje vjerujem u njih i ne bih tražio krivca za ovaj poraz. Ja ću preuzeti odgovornost. Podglegli smo malo atmosferi, ne tražim alibi u povredama, ali vidjela se i volja i želja što mi daje nadu da nas neće poremetiti ovaj poraz - kazao je Milinković nakon meča.

Iskra je bila opasnija i u prvom poluvremenu, koje je završeno bez golova, dok je u nastavku bila mnogo efikasnija - čak četiri gola u mreži lidera (toliko je Budućnost primila samo u jesenjem derbiju protiv Sutjeska).

Ivan Vuković je u 56. minutu, maestralno, petom, doveo domaćina u vođstvo nakon ubacivanja Petrovića sa desne strane.

Podgorički "vunderkind" Milan Vukotić, igrač Budućnosti na dvojnoj registraciji u Iskri, pogodio je protiv "svog" kuba u 67. minutu poslije dobrog prodora Kata i pokušaja Camaja.

Gosti su zakomplikovali duel u 76. minutu, kada je rezervista Vujačić bio precizan glavon na centaršut Draška Božovića, ali su Danilovgrađani buran finiš, uz nervozu i na terenu i na tribinama, ukrasili sa dva efektna gola. Malešević je pogodio lob-udarcem nakon kontranapada, a Boričić sjajnim volej udarcem.

Iskra je sve bliža plasmanu u Evropu, a trener Aleksandar Nedović otkrio je "tajnu" ovakvog izdanja svog tima.

- Od startnih 11 igrača koje sam izveo, devet je poniklo u Budućnosti, čak i trojica koja su ušla sa klupe. Sva četvorica strijelaca, takođe, nosila su dres Budućnosti. Zar je bila potrebna neka dodata motivacija - istakao je trener Iskre.

- Mislim da smo bili bolji tokom cijelog meča, čak i u prvom poluvremenu koje je završeno 0:0. Sjajno od mojih fudbalera.

Bonus video: