Bavarcima derbi sa Šalkeom, uspješan povratak Rojsa

Prije finiša današnje utakmice Širle je posljednji put Geceu asistirao za pobjedonosni gol finala Mundijala u Brazilu!
59 pregleda 0 komentar(a)
Marko Rojs, Foto: Reuters
Marko Rojs, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2018. 19:48h

Bajernu je pripao derbi sa Šalkeom na "Alijan areni". Bavarci, aktuelni prvaci su i lider sa 56 bodova nakon 22. kola, 18 više od prvog pratioca Lajpciga.

Bavarce je ka pobjedi u derbniju vodio Tomas Miler. Juip Hajnkes sva je prilika da zna kako da iskoristi klasu njemačkog napadača, koji je u uvodnim minutima meča raspalio po lopti sa 30 metara, a golman Šalkea Ralf Fahrman kratko je odbio loptu do Poljaka Roberta Levandovskog, koji je rutinski doveo svoju ekipu u vođstvo.

Šalke se nije predavao i kao nagrada je stiglo izjednačenje. Argentinac Franko di Santo je golom u 29. minutu krunisao lijepu akciju svoje ekipe. Ipak, gosti nisu imali odgovora na klasu Arjena Robena i osjećaj za gol Milera, koji je sjajno utrčao na proigravanje Holanđanina i zatečenom golmanu Fahrmanu je loptu plasirao pored stajne noge u bliži ugao.

<

Бавария - Шальке. Обзор матча. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Ako je trka za prvaka odlučena, za mjesta koja vode u Ligu šampiona predstoji žestoka borba, jer čak devet klubova pretenduje na preostale tri pozicije za plasman u evropsku elitu.

Borusija Dortmund je povratkom svog kapitena Marka Rojsa, koji je zbog povrede zadnjih ukrštenih ligamenata desnog koljena pauzirao čak osam mjeseci, dobila Hamburger i zadržala je treće mjesto sa bodom iza drugoplasiranog Lajpciga, koji je juče slavio protiv Augsburga (2:0). Rojs je sjajno započeo akciju koju je potom Kristijan Pulišić nastavio sjajnom asistencijom za vodeći gol Miše Bačuaija.

Rojs nakon tolike pauze nije ostao do kraja na terenu, i zamijenjem je Mariom Geceom. Njemu je u nadokanadi za gol asistirao Andre Širle, i to prvi put još od pobjedonosnog gola u finalu Mundijala u Rio de Žaneiru.

Боруссия Д - Гамбург. Обзор матча. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

A Bajer je platio ceh iscrpljujućem dvočasovnom duelu u Kupu Njemačke, pa je to Herta iskoristila da slavi na "Baj areni". Ajntraht je opravdao ulogu favorita i istisnuo je Bajera sa četvrte pozicije na tabeli.

Rezultati:

Bajer - Herta 0:2 (Lazaro 43, Kalu 58)

Borusija D. - Hamburger 2:0 (Bačuaji 49, Gece 90+2)

Ajntraht - Keln 4:2 (Rebić 15, Rus 59, Falet 65, Volf 67 - Terode (penal 57, 74)

Hanover - Frajburg 2:1 (Anton 28, Klaus 54 - Gulde 88)

Hofenhajm - Majnc 4:2 (Salai 27, 74, Kramarić 67, 88 - Bergren 28, 80)

Bajern - Šalke 2:1 (Levandovski 6, Miler 36 - Di Santo 29)

Bonus video: