Napoli otkrio sve mane Lacija, Milan siguran protiv Spala

Napolitanci se vratili na prvo mjesto
76 pregleda 0 komentar(a)
Hose Kaljehon Napoli, Foto: Reuters
Hose Kaljehon Napoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2018. 21:52h

Napoli je 45 minuta protiv Lacija djelovao kao tim koji gubi korak u borbi za titulu, a onda je u nastavku poslao jasnu poruku cijeloj Italiji da mu ne pada na pamet da odustane od borbe za Skudeto sa Juventusom.

Lacio je vodio golom De Fraja od 3. minuta, a Napulj je napustio pognute glave - lider je pobijedio sa čak 4:1, a moglo je da bude i ubjedljivije.

Kaljehon je do poluvremena izjednačio, Valas je početkom nastavka autogolom donio prednost, a potom tim Simonea Inzagija, za koji je 90 minuta igrao Adam Marušić, više nije znao gdje udara.

Napolitanci su zagospodarili terenom i nemilosrdno jurili da postignu što više golova, a do kraja su Strakošu matirali još dva puta - upisao se Zjelinski, a onda i Mertens...

"Azuri" i dalje imaju bod više od Juventusa, dok bi Lacio ako Inter i Roma pobijede Bolonju odnosno Benevento, pao s trećeg na peto mjesto.

Milan nije izgubio još od 23. decembra i duela sa Atalantom, a protiv Spala je potvrdio da je Đenaro Gatuzo pronašao dobitnu kombinaciju.

"Rosoneri" su na gostovanju deklasirali jednog od kandidata za ispadanje sa 4:0, a put ka pobjedi na stadionu "Paolo Maca" im je bio otvoren nakon svega 101 sekundu kada je Patrik Kutrone matirao golmana domaćina, talentovanog Aleksa Mereta.

Kutrone je pogodio i u 65. poslije ne baš dobre reakcije Mereta, a do kraja su se upisali i Lukas Biglia i Fabio Borini.

Milan je u seriji od šest utakmica bez poraza u prvenstvu, ima četiri trijumfa i dva remija, pa bi mogao i da se umiješa u borbu za Ligu šampiona s obzirom na to da su Roma i Inter u krizi rezultata već dva mjeseca.

"Ova pobjeda ne mijenja ništa, iako utiče na samopouzdanje ekipe. Očigledno je da napredujemo, ali potrebno je da ovako nastavimo, jer imam još prostora", rekao je Gatuzo i prokomentarisao učinak Kutronea:

"Njegove mogućnosti su velike. Treba da poradi na tome kako da štiti loptu i kako da pomaže ekipi", dodao je trener Milana.

Kolike su mogućnosti Gatuzove čete kada je bitka za četvrto mjesto u pitanju moglo bi da bude jasnije krajem februara i početkom marta kada ga očekuju međusobni dueli sa "vučicom" i "crno-plavima".

Uz utakmicu više Milan ima sedam bodova manje od Intera (koji je u ovom trenutku u zoni Lige šampiona).

Pobjednika nije bilo u duelu Krotonea i Atalante (1:1).

Domaćin je poveo golom Rolanda Mandragore u 80. minutu, a bod timu iz Bergama donio je Hose Palomino u 88.

Bonus video: