Kako je Mančester siti spasio mali baskijski klub

Laport je karijeru počeo u Sporting Unionu de Agenu, koji nastupa u osmom rangu španskog fudbala, na klasičnoj amaterskoj osnovi
1 komentar(a)
laport, Foto: Reuters
laport, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.02.2018. 19:52h

Samo stoti dio novca koji je Mančester siti izdvojio za najskuplje pojačanje u svojoj istoriji bio je dovoljan da jedan klub spasi - gašenja.

Siti je krajem januara doveo Ajmerika Laporta iz Atletik Bilbaa za 65 miliona funti, a prvi klub 23-godišnjeg defanzivca je na osnovu tzv. naknade o kompenzaciji od te sume dobio 650 hiljada i preživio.

Laport je karijeru počeo u Sporting Unionu de Agenu, koji nastupa u osmom rangu španskog fudbala, na klasičnoj amaterskoj osnovi.

Godišnji troškovi kluba su oko 200 hiljada eura, dugovi su se nagomilavali, interesovanja za ulaganja nije bilo i očekivao se samo dan kada će grupa entuzijasta reći dosta.

"Znali smo da je Ajmerik potencijalni spasilac našeg kluba, ali da transfer nije realizovan sada ne bismo mogli da čekamo do ljeta. Sudbina nam se osmjehnula i idemo dalje", rekao je predsjednik kluba Žan Klod Brunel.

Ljaport je u SU Agenu igrao do 2009, kada se preselio u Atletik.

I njegov bivši klub je prošao odlično, jer je zaradio najveći novac od prodaje jednog igrača, a za duplo manje doveo španskog reprezentativca Injiga Martinesa.

Bonus video: