Najveća legenda Liverpula: Klopu bi trebalo podići spomenik na Enfildu

"Poznavajući Klopa, on ne bi želio da ga uvrstimo u legende kluba. On je skroman, ali kada pogledate što je sve učinio, on zaslužuje da bude među njima," kazao je Džerard za "The Athletic"

1143 pregleda 0 komentar(a)
Kloip, Foto: AP
Kloip, Foto: AP

Legendarni fudbaler Liverpula Stiven Džerard smatra da bi taj klub trebalo da podigne spomenik treneru Jirgenu Klopu nakon završetka ove sezone.

Liverpul je na dobrom putu da na Enfild donese prvi naslov engleskog prvaka nakon dugih 30 godina čekanja.

"Poznavajući Klopa, on ne bi želio da ga uvrstimo u legende kluba. On je skroman, ali kada pogledate što je sve učinio, on zaslužuje da bude među njima," kazao je Džerard za "The Athletic".

"Klop je preuzeo Liverpool kada klub nije bio ni blizu najbolje ekipe u zemlji. Nisu bili ni među četiri najbolja, a sada su prvaci Evrope i osvojiće prvu titulu prvaka Engleske nakon 30 godina," dodao je Džerard koji je za Liverpul igrao od 1998. do 2015. godine, a trenutno je trener škotskog Rendžersa.

"U fudbalu se često čeka da ljudi ostare kako bi im priznali njihova dostignuća. Znam da vlasnici Liverpula to neće dopustiti, ali ja mislim da bi Klopu odmah nakon ove sezone trebalo podići spomenik ispred Enfilda," kazao je bivši kapiten.

Premijer liga nastavlja se danas, a fudbaleri Liverpula svoj prvi meč će nakon prekida zbog pandemije koronavirusa imati u nedjelju protiv gradskog rivala Evertona.

"Redsima" za osvajanje naslova treba šest bodova u preostalih devet kola, a prvo mjesto bi mogli osigurati već u nedjelju ako pobijede Everton, a drugoplasirani Mančester siti izgubi protiv Arsenala kasnije u srijedu.

Igraće se bez gledalaca na stadionima, a britanski ministar sporta Najdžel Hadlston rekao je za Skaj Sports da bi vlada mogla ponovo da razmotri planove za igranje nekih utakmica na neutralnim mjestima kako se navijači ne bi okupljali oko stadiona.

Uoči susreta Klop je pozvao navijače da ostanu kod kuće i da se ne okupljaju oko stadiona.

"Fudbal se vratio. Očito će to biti potpuno drugačije, ali svejedno to može biti stvarno posebno. Posljednja poruka je budite na sigurnom, podržite nas od kuće," poručio je Klop u video poruci.

Bonus video: