Pokrenut disciplinski postupak protiv Rudara

Budućnost je u Pljevljima sinoć slavila 4:0

585 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa ranijeg meča Budućnost - Rudar, Foto: Savo Prelević
Detalj sa ranijeg meča Budućnost - Rudar, Foto: Savo Prelević

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore pokrenula je postupak protiv FK Rudar zbog loše organizacije utakmice protiv Budućnosti u 28. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Meč je kasnio 50 minuta zato što je na stadionu bio veći broj navijača od dozvoljenog.

"Domaćin utakmice je dozvolio da na tribinama bude više od 200 gledalaca, što je suprotno smjernicama Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti. Delegat utakmice je obavijestio predstavnika FK Rudar da meč ne može da počne zbog gore navedenog razloga, te da je domaćin obavezan da organizuje svoje službe i sa tribina udalji sve gledaoce preko dozvoljenog broja. Domaćinu - organizatoru utakmice je trebalo 50 minuta da isprazni tribine stadiona do broja od 200 gledalaca, poslije čega je utakmica počela", stoji u saopštenju u kojem se dodaje:

"Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokreće se disciplinski postupak protiv FK Rudar zbog slabe organizacije utakmice protiv Budućnosti i neizvršavanja mjera NKT za borbu protiv zaraznih bolesti i Smjernica za organizaciju utakmica FSCG tokom pandemije COVID-19, čime bi počinio prekršaj iz člana 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG", navodi se u saopštenju.

Budućnost je, inače, slavila 4:0 golovima Dušana Stoiljkovića, Panajotisa Moraitisa (dvostrukog strijelac) i Igora Ivanovića.

Bonus video: