Murinjo: Klinac je postao muškarac sa principima; Solskjer: Promijenio je živote mnogima

U jeku finansijske krize, napadač Mančester junajteda je pokrenuo peticiju da Vlada Ujedinjenog Kraljevstva i tokom ljeta nastavi da dijeli besplatne obroke za 1,3 miliona djece iz siromašnih porodica. I uspio je, jer je Boris Džonson popustio pod pritiskom javnosti

2020 pregleda 0 komentar(a)
Heroj nacije: Markus Rašford, Foto: Beta/AP
Heroj nacije: Markus Rašford, Foto: Beta/AP

Markus Rašford je centralna tema i heroj Velike Britanije.

U jeku finansijske krize, napadač Mančester junajteda je pokrenuo peticiju da Vlada Ujedinjenog Kraljevstva i tokom ljeta nastavi da dijeli besplatne obroke za 1,3 miliona djece iz siromašnih porodica.

I uspio je, jer je Boris Džonson popustio pod pritiskom javnosti.

Rašfordovom gestu se divi i čovjek koji mu je bio trener, Žoze Murinjo.

- Uradio je nevjerovatan posao, čestitam mu na tome. Čudno mi je da jedan fudbaler može da to uradi. Ako se to dogodilo, to je dokaz da je to bila prava stvar - rekao je Murinjo.

Specijalni je to govorio na pred konferenciji njegovog Totenhema pred sjutrašnji meč sa „crvenim đavolima”.

- Nije trebalo da čekaju da igrač istupi javno i izvrši pritisak da bi se to dogodilo Ali, 18-godišnji klinac kojeg sam sreo prije nekoliko godina, sada je postao muškarac, i to muškarac sa principima. Boreći se za djecu koja prolaze isto što i on kada je bio dijete je nešto jako lijepo od Markusa - naglasio je Portugalac.

I Ole Gunar Solskjer je ponosan.

- Promijenio je živote mnogoj djeci tokom ovog ljeta. To je važnije od bilo koje fudbalske utakmice. Bilo je divno pratiti ga tokom perioda karantina. Nije samo to što je ubijedio premijera da promijeni odluku, već sve što je uradio proteklih mjeseci. On je vrhunska osoba, koja je svoja lična iskustva kao dijete unijela u ovu konverzaciju. Koristi svoje ime kao jedno od najvećih imena u ovoj zemlji da utiče na ljude na pravi način - istakao je Norvežanin.

Bonus video: