Vratio se fudbal u zemlju fudbala: Prazna Marakana i strah od virusa

Nastavak je bio popraćen kontroverzom jer su dva velika kluba Botafogo i Fluminense objavili da neće igrati utakmice koje su im na rasporedu ovog vikenda

645 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Flamengo - Bangu, Foto: AP
Sa meča Flamengo - Bangu, Foto: AP

Brazlski fudbal vratio se sinoć nakon tromjesečne pauze zbog koronavirusa utakmicom u kojoj je Flamengo pobijedio Bangu 3:0 na praznoj Marakani.

Ova utakmica je označila povratak državnog prvenstva koje je prekinuto zbog koronavirusa. Mnoga državna prvenstva, koja se inače igraju između januara i aprila prije nego se nastavi nacionalno prvenstvo u drugoj polovini godine, još nisu odredila kada će se nastaviti.

Nastavak je bio popraćen kontroverzom jer su dva velika kluba Botafogo i Fluminense objavili da neće igrati utakmice koje su im na rasporedu ovog vikenda.

Brazil je jako pogođen koronavirusom, u četvrtak je od COVID-19 umrlo 1.238 osoba čime je ukupan broj mrtvih od ovog virusa narastao na 47,748. Samo SAD imaju veći brooj preminulih od koronavirusa.

Od petka do ponedjeljka treba se odigrati još pet utakmica.

Flamengo je došao u vodstvo u 17. minuti pogotkom urugvajskog veznjaka Giorigijana De Araskaete, na 2:0 je povećao Bruno Enrike u 65. minutu, a na 3:0 Pedro Roša u 92.

Bonus video: