Stojanović pogađa češće od Levandovskog

Kadet Mornara Savo Stojanović u iščekivanju debija u seniorskoj ekipi već ima 35 golova ove sezone

1320 pregleda 3 komentar(a)
Stojanović je gol-mašina kadeta Mornara, Foto: Privatni album
Stojanović je gol-mašina kadeta Mornara, Foto: Privatni album

Mornar je pobjedom nad Arsenalom u prethodnom kolu Druge lige napravio veliki bijeg od opasne zone i borbe za opstanak. Veliki teret pao je sa leđa barskog kluba, pred sjutrašnje gostovanje izabranika trenera Obrena Sarića u Plavu, protiv domaćeg Jezera.

Na Racini će tako, u zapisniku prvi put ove sezone u barskoj ekipi biti i 17-godišnja velika nada Mornara, Savo Stojanović. Krilni napadač zaslužio je poziv u prvi tim Mornara sjajnim igrama i golovima u Kadetskoj ligi Crne Gore. On je ove sezone postigao nevjerovatnih 35 golova. Od toga je postigao tri u dvije utakmice Kupa južne regije, 27 u preliominaroj fazi kadetske lige Crne Gore, da bi u četiri utakmice plej-ofa osam najboljih ekipa u tom uzrastu postigao čak pet pogodaka.

- Prezadovoljan sam nastupima, golovima, naročito podatkom da sam prvi iz generacije priključen najjačem, seniorskom timu kluba u kom sam još od pjetlića. Dobio sam nagovještaj od trenera Obrena Sarića da ću sa ekipom putovati u Plav i iskreno se nadam prvim minutima. Priključen sam prvoj ekipi još prije tri mjeseca i nadao se ranijem debiju, ali je pandemija koronavirusa to odložila - kazao je mladi napadač Stojanović.

Uporedo sa igrama za prvu ekipu, Stojanović namjerava da do kraja sezone igra i u Kadetskoj ligi.

- Imamo sjajnu generaciju, špic Veljko Mihaljević i ja smo najubojitiji tandem lige, jer smo ukupno postigli 60 golova, od kojih 42 u preliminarnoj fazi. Iako smo trenutno na devet bodova zaostatka za liderom, Budućnosti, liga je izjednačena pa niko unaprijed ne može upisati bodove i zato se nadamo da ni snovi o tituli nisu nerealni. Tim prije, jer smo vidjeli da ne zaostajemo kvalitetom u porazu na gostovanju Budućnosti od 3:2. Ostaje samo žal što se nije odigralo finale Kupa Južne regije, u kojem je trebalo da igramo protiv Grblja, kojeg smo prije desetak dana sa lakoćom savladali sa 2:0. Bili bi veliki favoriti za trofej, koji je važan Mornaru. U klubu je sjajna atmosfera, odlično se radi i zaista sam imao sreće da sarađujem sa trenerom Zoranom Đuraškovićem u kadetskoj ekipi.

Iako vodi na listi strijelaca Kadetske lge, Stojanović još nije upisao utakmicu u nacionalnom dresu.

- Očekujem i nadam se pozivu selektora Slobodana Draškovića, ali situacija sa pandemijom drastično mijenja sve planove. Na meni je da se izborim radom i igrama u mom klubu, a nadam se i uspješnom debiju u seniorskoj konkurenciji - zaključio je Stojanović.

Bonus video: