Ljubav prema fudbalu usađena odmalena

Talentovani defanzivac, 197 centimetara visoki Luka Bulatović, predvodi odbranu omladinaca Koma ka tituli prvaka Crne Gore

1040 pregleda 31 reakcija 0 komentar(a)
Skok igra i "mirnoća"na lopti su aduti štopera Koma, Foto: Privatni album
Skok igra i "mirnoća"na lopti su aduti štopera Koma, Foto: Privatni album
Ažurirano: 20.06.2020. 18:51h

Sjajnim igrama u proljećnjem dijelu sezone u kojem su slavili u svih pet utakmica, omladinci Koma sa pravom su iz drugog plana izbili kao prvi favort u borbi za naslov državnih prvaka. Na tabeli Omladinske lige Crne Gore, nakon pet kola plej-ofa, ekipa sa Zlatice je lider sa pet bodova prednosti u odnosu na Budućnost, Podgoricu i Iskru.

Da je ekipa Minje Ljumovića odlično posložena, osjetila je Iskra u porazu 4:1, da bi u prethodnom kolu omladinci Koma slavili u gostima protiv Sutjeske čak sa 3:0.

- Iako igramo najbolje u ligi ovog proljeća sa svih pet pobjeda i svega dva primljena gola, mi ne razmišljamo o tituli. Trener Ljumović nam ne stvara pritisak i naglašava da je važna samo prva naredna utakmica. Ni klub nije zacrtao titulu kao cilj, ali ipak bi bilo lijepo i potrudićemo se da je osvojimo - kazao je 19-godišnji komandant odbrane omladinaca Koma, Luka Bulatović.

Stameni, 197 cenimetara visoki štoper odigrao je sve utakmice i optimista je u nastavku borbe za trijumf u prvenstvu.

- Smatram da imamo najveće šanse, jer nikada još nisam igrao u tako kvalitetnoj ekipi, a ovo mi je četvrta sezona u mlađim selekcijama Koma. Imali smo i sreće da trenera sa kojim smo radili u kadetima, Ljumovića, uprava prekomanduje u omladinsku selekciju, a sa njim imamo sjajan odnos i fenomenalnu atmosferu u ekipi. Radi se odlično i planski ozbiljno. To pokazuju rezultati, pa smo prošle godine bili treći u Crnoj Gori, a ove sezone smatram da možemo i do titule. I ove sezone naši kadeti igraju dobro, što je pokazatelj da se u klubu radi odlično na razvoju igračkog kadra.

Prvoj ekipi Koma, za razliku od mlađih selekcija, slijedi grčevita borba za opstanak.

- Nadam se da ćemo uspjeti, prošao sam pripreme sa prvom ekipom i sada sam povremeno u zapisniku. Baš kao i ljevaci Veljko Radenović na poziciji zadnjeg veznog i napadač iz Japana, Riosuke Igučija. Mada, klubu je važan i uspjeh mlađih selekcija, pa smo nas trojica sve više na treninzima omladinaca, a pomno nas prati i koordinator Brano Mlačić. To potvrđuje privrženost kluba pravilnom razvoju i nisam napravio grešku kada sam prije četiri godine iz OFK Titograda došao u Kom. Sada imamo priliku da osvojimo titulu.

Šta smatrate najvažnijim za uspjeh u fudbalu?

- Ljubav prema igri, svakako. Samo tako se mogu savladati ogromne obaveze i odricanja koja iziskuje bavljenje ovim sportom. Meni je odmalena usađena ta ljubav, pošto je moj otac neprekidno pratio igre mog tetka i dražvnog reprezentativca Željka Petrovića. Imponuje kada mi kažu da je u najboljih 11 crnogorskih igrača svih vremena. Sada pomno pratim igre najbojih štopera, kako bih učio. Virdžila van Dajka smatram najboljim, u svjetskom vrhu je i naš Stefan Savić. Sjećam se elegancije i fudbalske inteligencije, ljepote u igri Marka Baše. Prija kada kažu da zbog mirnoće sa loptom u nogama podsjećam na njega - zaključuje Luka Bulatović.

Na Zlatici ulažu u budućnost

​Iako je odigrao sve utakmice u ekipi lidera prvenstva, ove sezone postigao gol, prošle dva, Luka Bulatović nije igrao za mlađe reprezentativne selekcije.

- Siguran sam da se prate igre, jer moja generacija u Komu ima izuzetnih igrača i talenata poput Radenovića, ali i mojih kolega u štoperskoj liniji Nikole Miloševa i Vladana Pupovića. Zato smo i primili najmanje golova u ligi. No, i prekid zbog pandemije je vjerovatno učinio svoje. Na nama je da vrijedno radimo, izborimo se za mjesta u prvom seniorskom timu, učimo i napredujemo. Ostalo će doći. Priključen sam prvom timu još prije godinu i po, debitovao sam prošle godine za seniorski tim, ove nastupio samo u Kupu Crne Gore, ali za Prvu ligu treba još iskustva, naročito sada u jeku borbe za opstanak, ali i činjenice da bi za klub bilo dobro da prvi put budemo omladisnki prvaci države - kazao je Bulatović.

Bonus video: