Drugoligaška goleada: Dečić na plus šest, Lovćen na minus šest

Burni mečevi 27. kola Druge lige, na četiri meča 19 golova: Jedinstvo - Dečić 2:3, Bokelj - Arsenal 2:2, Otrant - Olimpik - Lovćen 3:2, Jezero - Mornar 3:2

1953 pregleda 0 komentar(a)
Aldin Adžović (Dečić), Foto: Facebook
Aldin Adžović (Dečić), Foto: Facebook

Dečić je za korak bliže povratku u elitu, Lovćen za korak bliži ispadanju u podsavez - najkraći je mogući rezime burnog 27. kola Druge lige, u kojim je na četiri meča viđeno 19 golova, a tri duela su završena rezultatom 3:2.

Dečić je tačno toliko pobijedio Jedinstvo u Bijelom Polju i iskoristio remi Bokelja u derbiju Boke protiv Arsenala u Tivtu (2:2) da pobjegne šest bodova na vrhu.

Nije tako izgledalo 20-ak minuta prije kraja, jer su Tuzani bili na 2:2, Bokelj je vodio 1:0, pa je razlika u tom momentu iznosila samo dva boda.

Ipak, Dečić je postigao treći gol, osvojio tri boda nakon dva meča bez pobjede, dok je u Tivtu viđen preokret - Đorđević glavom nakon prekida i Manojlović iz penala donijeli su vođstvo domaćinu.

U napetom bokeškom derbiju Kotorani su se ipak izvukli, Anto Babić je u posljednjim trenucima dobio gostima bod.

Tivćanima je za utjehu dobro došao poraz Lovćena u derbiju začelja protiv Otrant-Olimpika u Ulcinju (3:2), pa sada pretposljednjim Cetinjanima bježe šest, a posljednjeplasiranim Ulcinjanima 10 bodova.

Dvije ekipe ispadaju iz Druge lige.

Meč na stadionu kraj Velike plaže bio je priča za sebe, Otrant je vodio 2:0, ekipa Duška Vlaisavljevića je uspjela da izjednači na 2:2, a onda da primi još jedan gol i porazom smanji šanse za opstanak.

Rezultatom 3:2 završen je i meč između Jezera i Mornara u Plavu - momci Milije Savovića slavili su pogotkom u samom finišu, kojim su preuzeli treće mjesto od Jedinstva i poziciju koja vodi u baraž za Prvu ligu.

Odložen je meč Ibar - Drezga.

Dečić ima 54 boda, Bokelj 48, Jezero 45, Jedinstvo 43...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: