Moraitis zatvara krug?

Podgorica je prvi tim u Crnoj Gori kojem je grčki napadač dao gol. Danas, devet kola kasnije, na kojima je postigao osam golova, grčki napadač na meču protiv istog rivala (20.30 pod Goricom) ima šansu da nastavi veliku golgetersku seriju

8919 pregleda 26 reakcija 2 komentar(a)
Moraitis na meču protiv Podgorice u martu, Foto: SAVO PRELEVIC
Moraitis na meču protiv Podgorice u martu, Foto: SAVO PRELEVIC

Dok Budućnost broji dane i utakmice do matematičke ovjere titule (lideru su, teoretski, dovoljne tri pobjede i jedan remi iz preostalih osam mečeva), ostalo je da se do kraja sezone potvrde ostale CFL dileme - ko ide u Evropu, ko u baraž za opstanak, a ko ispada.

I tu mnoge stvari izgledaju jasno - Sutjeska i Iskra zaposjeli su drugu i treću poziciju, koje donose kvalifikacije za Ligu Evrope, četvrto sigurno drži Zeta, iako joj prijeti Podgorica (ta pozicija će donijeti Evropu ako Petrovac ili Podgorica ne osvoje Kup), Kom i OFK Titograd najbliži su baražu za opstanak, dok je sve manje nade za Grbalj da će izbjeći direktno ispadanje.

Danas se igraju svi mečevi 29. kola i izvjesno da rezultati neće donijeti pomjeranja na tabeli, mogu da predstavljaju samo najave.

Budućnost protiv Podgorice igra za još jedan korak ka tituli, meč između Sutjeske i Zete je derbi gledano po pozicijama na tabeli, Petrovac protiv Koma može pobjedom da se valjda i definitivno udalji iz baraž-zone, OFK Titograd protiv Iskre igra za prvi trijumf od decembra prošle godine, a Grbalj protiv Rudara u Radanovićima ima vjerovatno i posljednju šansu da se vrati u borbu za opstanak.

TITOGRAD, RUDAR, KOM, GRBALJ - ŠTA TO BJEŠE POBJEDA?

Nakon pauze zbog pandemije koronavirusa odigrano je pet kola, a Rudar, OFK Titograd, Kom i Grbalj su jedine ekipe koje u tom periodu nisu upisale pobjedu. Serija Titograda je još duža - u pitanju je jedina ekipa koja koja nema pobjedu u 2020. godini, jer nije trijumfovala ni u četiri proljećna meča prije prekida prvenstva.

Podmlađeni tim Zorana Govedarice došao je u situaciju da strijepi za prvoligaški status, ali još ima vremena da okrene stvari. Za početak, potrebna je - pobjeda, prva nakon skoro sedam mjeseci.

- Očekuja nas teška utakmica protiv dobre ekipe Iskre. Vjerujem da ekipa može da se izdigne iz krize. Sada, kada je najteže, treba da pokažemo koliko možemo - kazao je bek Titograda Bojan Roganović.

U velikoj krizi je i Rudar. U pitanju je kriza rezultata i povreda - bez Vula Vujačića i Velizara Janketića, fudbalera koji su postigli skoro polovinu golova Pljevljaka ove sezone, ekipa Edisa Mulalića ne zna za pobjedu već pet mečeva, u kojima je osvojila samo bod. Rudar je, ipak, osam bodova iznad zone baraža, ali će do kraja sezone morati da upiše neku pobjedu ako ne želi da strepi od ispadanja. Prva prilika je da danas u Radanovićima protiv Grblja, a domaćinu vjerovatno i posljednja...

LISTA STRIJELACA - ŠEST IGRAČA IZJEDNAČENO NA VRHU

Odavno nema gužve na vrhu tabele, ali na vrhu liste strijelaca - konkurencija odavno nije bila veća. Čak šest igrača poravnato je, naime, sa po devet postignutih golova. U pitanju su Draško Božović i Igor Ivanović iz Budućnosti, Marko Ćetković i Božo Janković iz Sutjeske, Velizar Janketić iz Rudara i bivši napadač Rudara Boban Đorđević. Prati ih još šest igrača sa po osam golova, među kojima je i Grk iz Budućnosti Panajotis Moraitis koji je do takvog učinka stigao na samo devet utakmica.

Večerašnji rival Podgorica je i prvi tim protiv kojeg je Moraitis pogodio u Crnoj Gori, prije tačno devet kola, a večeras pod Goricom (20.30) ima šansu da “zatvori krug” i postane prvi favorit za titulu kralja golgetera.

Maske u autobusima i svlačionicama, distanca i na klupama...

Kako je objavio FSCG, shodno Smjernicama za organizaciju utakmica tokom pandemije koronavirusa, nošenje zaštitnih maski ponovo je obavezno u prostorijama koje se koriste za organizaciju utakmice (svlačionice za timove i sudije), kao i u timskim autobusima.

Stručni štabovi i rezervni igrači na utakmicama u organizaciji Fudbalskog saveza moraju poštovati mjere održavanja fizičke distance - timovi mogu koristiti svako drugo sjedište na klupama za rezervne igrače, kao i dodatne tehničke klupe (stolice) između kojijh moraju postojati razmak od minimum 1,5 metar.

Utakmicama fudbalskih takmičenja u Crnoj Gori može prisustvovati najviše 200 gledalaca koji prilikom boravka na stadionu moraju održavati fizičku distancu od najmanje dva metra.

Bonus video: