Štutgart opet u Bundesligi, Hamburger sada „visi” i za baraž

Hajdenhajm preuzeo treće mjesto na tabeli Cvajte

2056 pregleda 34 reakcija 0 komentar(a)
Štutgart ubjedljiv u Nirnbergu, Foto: Twitter
Štutgart ubjedljiv u Nirnbergu, Foto: Twitter

Pretposljednje kolo njemačke Druge lige, popularne Cvajte, otklonilo je dilemu ko pored Arminije ide u Bundesligu.

U elitu se nakon godinu vratio Štutgart, i to u velikom stilu - pobjedom u Nirnbergu rezultatom 6:0.

Vamangituka, Karacor i Kalajdžić su do poluvremena otklonili sve dileme oko pobjednika, a kasnije je dvostruki strijelac bio Gonsales (Karacor je postigao i pogodak za 5:0).

"Švabe" kolo prije kraja imaju tri boda više od Hajdenhajma, koji je od danas u zoni baraža za popunu Bundeslige, nakon velikog preokreta protiv Hamburgera - 2:1.

HSV je u većem dijelu sezone bio na jednom od prva dva mjesta, a sada djeluje kao da će uprskati povratak u elitni rang, jer je pao na četvrtu poziciju i ništa više ne zavisi od njega.

Hamburger poslije poraza u ovom kolu ima bod manje od Hajdenhajma i bolju gol-razliku, pa mora da slavi narednog vikenda i da istovremeno dočeka kiks trećeplasirane ekipe koja gostuje Arminiji u Bilefeldu.

HSV je vodio od početka drugog poluvremena golom Finca Pohjanpala, a preokret je viđen u posljednjih desetak minuta - prvo autogol Bejera, pa pogodak Keršbaumera u 95. doveli su Hajdenhajm na korak od istorije...

Trećeplasirani tim Cvajte igraće u baražu sa 16. ekipom na tabeli Bundeslige.

Paderborn je već ispao iz Bundeslige, a kako sada stvari stoje, pridružiće mu se Verder (koji 39 sezona zaredom nije ispadao), dok će u plej-of Fortuna.

Tim iz Diseldorfa pred posljednju rundu ima dva boda više od Verdera i plus četiri bolju gol-razliku.

Štutgart je pet puta u istoriji bio šampion Njemačke, dok se Arminija vraća u najkvalitetnije društvo nakon 10 sezona, od kojih je čak tri provela u Trećoj ligi.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: