Kraj bajke i nove turbulencije u Pljevljima

Rudar očajnom serijom rezultata došao u situaciju da strahuje za opstanak. Nakon smjene trenera Edisa Mulalića, nije isključeno ni da sportski direktor Damir Čakar sjedne na klupu

2700 pregleda 0 komentar(a)
Rudaru mnogo toga zavisi od duela sa Titogradom, Foto: Savo Prelević
Rudaru mnogo toga zavisi od duela sa Titogradom, Foto: Savo Prelević

Teško je opisati sezonu fudbalera Rudara nakon svih problema koje je imao ljetos u sastavljanju tima. Počelo je dobro, kasnije je bilo odlično, pa je u jednom momentu pljevaljski tim bio čak i četvrti na tabeli...

Ali, kao da je bajka završena kada se pojavio koronavirus. Rudarova realnost je da mora da brine o opstanku, a da je alarm upaljen jasno je od preksinoć kada je klupu napustio Edis Mulalić.

Rudar je u posljednjih šest kola upisao samo bod (remi sa Komom na Zlatici - 1:1), primio je 13, postigao samo gol... Od komotne situacije i dvocifrene razlike u odnosu na timove iz zone baraža za opstanak, „rudari” su došli u situaciju da im je svaki naredni meč borba za goli život...

- U problemu smo. I to velikom - rekao je sportski direktor Rudara Damir Čakar.

Rudar traži trenera nakon odlaska Mulalića, ali situacija je specifična.

- Imamo nekoliko imena u vidu, ali granice su zatvorene, praktično je nemoguće dovesti trenera iz regiona. Moramo da reagujemo, situacija je takva kakva je i naredni dani će dati odgovor i na pitanje ko će voditi Rudar - istakao je Čakar.

U nastavku šampionata Rudar je neprepoznatljiv. Gubio je od Zete (2:0), Podgorice (3:0), Petrovca (2:0), Budućnosti (4:0)... Mulalića je posla koštao poraz od Grblja u nedjelju u Radanovićima (1:0).

- Moralo je nešto da se mijenja, bilo je to jasno i treneru i nama. Žao mi je što se to desilo, ali fudbal je takav. Evidentno je da nam fali snage, da nam fali energije na terenu, kao i da smo u problemu oko sastava. Povrijeđeni su nam Vule Vujačić i Velizar Janketić, Marko Krasić je ostao u Srbiji zbog korone... I jedan igrač kada nam fali, poznaje se, a ne trojica - kaže Čakar.

Sve to, ipak, ne može da bude opravdanje za poraz od Grblja u meču u kojem je Rudar od 43. minuta imao igrača više.

- Pobjeda je bila obaveza u onakvoj utakmici. Imali smo i mnogo šansi, ali nikako nismo mogli do pogotka. Na kraju nismo smjeli ni da dozvolimo da primimo onakav gol. Ekipi jednostavno treba šok terapija, mada nema garancije ni da će to biti uspješno. Ali, nešto je moralo da se mijenja - tvrdi bivši fudbaler Partizana i francuskog Šaterua.

Nije isključeno ni da na kraju Čakar sam sebe proglasi u - trenera Rudara.

- Poznajem ekipu, svakodnevno sam prisutan na treninzima... Ja snosim veliki dio odgovornosti, sve radim za dobro Rudara i znao sam kako nas težak posao čeka kada sam došao. Da nam je neko pred kraj sezone ponudio da u ovom momentu imamo 34 boda - jedva bismo dočekali. Sada je, ipak, drugačije. Moramo da pronađemo način da izađemo iz krize, a u nedostatku rješenja nije isključeno ni da ja vodim ekipu. U svakom slučaju, brzo će sve biti jasno - zaključio je Čakar.

Kako god, reakcija kluba mora da bude brza, jer se šampionat nastavlja već u četvrtak. Pljevljaci dočekuju OFK Titograd i pobjedom bismo odbili nalet i pobjegli na plus osam.

Poraz? Pod Golubinjom na novi neuspjeh ne smiju ni da pomisle...

Bonus video: