Žiru koristi svaki minut, Čilvel je spreman za najveću scenu

Francuski napadač lansirao Čelsi ka pobjedi u Birmingemu, lijevi bek Lestera opet skrenuo pažnju na sebe

2411 pregleda 0 komentar(a)
Olivije Žiru, Foto: Twitter
Olivije Žiru, Foto: Twitter

Prvo u Arsenalu, a onda i u Čelsiju Olivije Žiru je bio prinuđen da čeka šansu, da zavisi od slabe forme ostalih napadača ili njihovih povreda.

Francuz je takvu ulogu prihvatio, nedavno je produžio ugovor sa „plavcima” i zaslužio povjerenje Franka Lamparda koje mu je donijelo mjesto u startnih 11 protiv Aston Vile.

I kao po navici, Žiruovo prisustvo se isplatilo - postigao je gol za 2:1 u Birmingemu i donio trijumf svom timu kojim je povećao razliku u odnosu na konkurente za plasman u Ligu šampiona.

Žiruu je Aston Vila omiljena žrtva, jer je pogađao u posljednjih šest utakmica protiv „vilenjaka” u kojima je bio strijelac osam puta.

GOLMAN

Simon (Atletik Bilbao) - prepričavaće se zicer koji je zaustavio u duelu sa Betisom i koji je prethodio fantomskom penalu. Atletik je i to preživio, Simon je bio talija...

ODBRANA

Kunde (Sevilja) - postao je junak remija sa Barselonom kada je praktično sa gol-linije zaustavio već viđen gol Lionela Mesija iz slobodnog udarca.

Čilvel (Lester) - čini se da je prerastao nivo „lisica” i da je samo pitanje momenta kada će zaigrati za veliki klub. Zove ga Lampard u Čelsi, želi ga i Mančester siti. Nakon evrogola protiv Votforda spekulacije o odlasku su samo jače...

foto: Beta/AP

Holgejt (Everton) - Mersisajd derbi nije ponudio ništa posebno. To je upravo ono što je po svaku cijenu želio Karlo Anćeloti - da uspori ritam Liverpula.

SREDINA

Vitolo (Atletiko Madrid) - dosadnu partiju „kolćonerosa” protiv Valjadolida je pretvorio u pobjedu po ukusu Dijega Simeonea. Atletiko je drugom pobjedom zaredom preuzeo treće mjesto zahvaljujući boljoj gol-razlici u odnosu na Sevilju.

Pulišić (Čelsi) - promijenio je utakmicu onog momenta kada je ušao na teren umjesto Rubena Loftus-Čika početkom drugog poluvremena. Odličnu partiju je zaokružio pogotkom za 1:1.

Eriksen (Inter) - kakvo pojačanje predstavlja Danac za Inter moglo je da se vidi u dva post-korona duela - protiv Napolija u Kupu i Sampdorije u ligi. Čini se i da je Antonio Konte riješio da ključeve sredine terena stavi u ruke bivšeg fudbalera Totenhema.

foto: Beta/AP

Bergvajn (Totenhem) - u samo dvadesetak metara se poigrao sa kompletnom odbranom Mančester junajteda, na kraju i uhvatio nespremnog Davida de Heu.

NAPAD

Žiru (Čelsi) - za nešto manje od mjesec će dočekati u Čelsiju i Tima Vernera, novo pojačanje iz Lajpciga. Izgleda da nije problem - Žiru je treći napadač u mislima Lamparda, ali je spreman da se bori za svaki minut.

Benzema (Real Madrid) - pobjeda uz polemike u San Sebastijanu imala je pečat Francuza. Još jedan pogodak, sumnjiv zbog potencijalnog igranja rukom, i još jedna potvrda da ovaj Real ne može bez njega.

foto: Beta/AP

Himenes (Vulverhempton) - pogodio je mrežu Vest Hema za 14. gol u ligi ove sezone. Niko nikada u istoriji „vukova” nije došao do te brojke u Premijer ligi.

Bonus video: