Čari FA kupa: Ne želi da igra na Vembliju, jer je dobio ponudu za posao

Tako vam je to. Na dan kada je Totenhem pobijedio Mančester junajted, Rig me obavijestio da je dobio ponudu za posao i da će je najvjerovatnije prihvatiti", ironičan je bio trener Njuporta Majkl Flin
3 komentar(a)
rig, Foto: Twitter
rig, Foto: Twitter
Ažurirano: 07.02.2018. 14:46h

FA kup je takmičenje koje ima ne samo posebnu tradiciju, već i duh, takmičenje koje spoji naizgled nespojivo, posebno nakon što su najveći engleski klubovi postali prave fudbalske imperije.

Samo u FA kupu se, tako, može dogoditi da amateri iz malog amaterskog kluba Njuporta gostuju u hramu fudbala , na "Vembliju", što su izborili remijem na domaćem terenu, protiv moćnog Totenhema.

Meč Totenhem - Njuport igra se večeras, a da će se sastati dva fudbalska svijeta govori i vijest koju je objavio klub iz Južnog Velsa.

Jedan od najboljih igrača Njuporta Šon Rig odlučio je da ode iz kluba, jer je dobio ponudu - za posao!

Samo dva dana pred istorijski meč.

"Klub je odlučio da izađe u susret Šonu Rigu i dozvoli mu da ode. Želimo mu svu sreću u životu", objavio je Njuport.

Rig je, kako su javili engleski mediji, dobio ponudu da se zaposli u jednom studiju za tetoviranje, što je bio "njegov san", očito veći od igranja fudbala na "Vembliju".

"Tako vam je to. Na dan kada je Totenhem pobijedio Mančester junajted, Rig me obavijestio da je dobio ponudu za posao i da će je najvjerovatnije prihvatiti", ironičan je bio trener Njuporta Majkl Flin.

"Pokušao sam da ga ubijedim da ostane, makar za ovaj meč, ali nisam uspio".

Rig je tokom karijere u niželigaškim klubovima odigrao 316 mečeva u četvrtom, a 39 u trećem engleskom fudbalskom rangu.

Bonus video: