Žarište u Lisabonu pred završnicu Lige šampiona: UEFA nema plan B

Iako samo središte Lisabona nije postalo novo žarište, zahvaćeni su ostali djelovi

2344 pregleda 0 komentar(a)
Stadion La Luš u Lisabonu, Foto: AP
Stadion La Luš u Lisabonu, Foto: AP

UEFA je u petak objavila da, uprkos novom pooštravanju mjera zbog ponovnog razbuktavanja pandemije koronavirusa u Lisabonu, gdje bi u avgustu trebalo da se igra završni turnir Lige šampiona, nema razloga za plan B.

"Trenutno nema razloga za plan B, prilagođavamo se", objavila je UEFA.

Iako samo središte Lisabona nije postalo novo žarište, zahvaćeni su ostali djelovi.

Stanovnici 19 pogođenih zajednica na području Lisabona moći će od 1. jula da idu u trgovine, na posao i do ljekara, a ponovo će se uvesti 14-dnevni karantin.

"U stalnom smo kontaktu s Portugalskim fudbalskim savezom i portugalskim vlastima. Nadamo se da će sve biti u redu i da će biti moguće da se organizuje završni turnir Lige šampiona u Portugalu", poručuju iz UEFA.

Od četvrtfinala, sve utakmice Lige šampiona održaće se u Lisabonu od 12. do 23. avgusta. Igraće se samo jedna utakmica, a ne dvije, kao inače.

Još četiri utakmice osmine nisu odigrane, dok su Atalanta, Atletiko Madrid, Lajpcig i PSŽ već osigurali nastup u četvrtfinalu.

Za preostala četiri mjesta bore se Mančester siti i Real Madrid (Englezi su dobili prvi meč 2:1 u Madridu), Bajern i Čelsi (3:0), Juventus i Lion (0:1), te Barselona i Napoli (1:1).

Bonus video: