Dva penala i poništen gol: Grof oštećen u Sankt Peterburgu

Krila Sovjetov izjednačila preko hrvatskog internacionalca Dejana Radonjića. Slavlje je trajalo, ali je gol volšebno poništen poslije nekoliko minuta, jer je vjerovatno samo sudija vidio da je asistent Glušenkov igrao rukom

1112 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Fenjeraš na gostovanju budućem šampionu. Trebalo je da bude rutinski meč i ubjedljiva pobjeda, pretvorilo se u pljačku o kojoj bruji Rusija.

Oštećena su Krila Sovjetov crnogorskog stručnjaka Miodraga Božovića, koja su poražena od Zenita u Sankt Peterburgu 2:1.

Gosti iz Samare su poveli golom Maksima Glušenkova u 44. minutu, da bi Zenit preokrenuo pogocima Artjoma Dzujube iz penala u 64. i 70. minutu.

Grofovi izabranici su izjednačili preko hrvatskog internacionalca Dejana Radonjića. Slavlje je trajalo, ali je gol volšebno poništen poslije nekoliko minuta, jer je vjerovatno samo sudija vidio da je asistent Glušenkov igrao rukom...

Uzgred, i prvi penal za domaće je diskutabilan, jer se čini da je Dzjuba s leđa odgurnuo imenjaka Timofejeva i natjerao ga da loptu udari rukom.

- Sad sam pogledao usporeni snimak, gol je čist. Ne znam zašto je poništen - rekao je Grof na pres konferenciji.

I Zenitu je pregledom VAR-a poništen gol u finišu 1. poluvremena.

- Dzjuba je bio u ofsajdu kad je lopta poletjela ka njemu. Gol je pravilno poništen. Kod našeg pogotka nije bilo igre rukom, već ramenom - rekao je Božović.

Zenit na šest kola do kraja ima 56 bodova, 12 više od Lokomotive, koja ima meč manje.

Krila su na začelju sa 22 boda, jednim manje od Orenburga, dva od Ahmata, tri od Tambova i Urala...

Bonus video: