Giga pogađa kad je važno: Igrač za velike utakmice

Prvim evrogolom je u derbiju načeo lidera i novog šampiona, ekipu Budućnost (gol petom za 1:0, u pobjedi 4:1), da bi u posljednjem kolu presudio trku za titulu fantastićnim volejem protiv sada već bivšeg prvaka Sutjeske

820 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Viković, Foto: FK Iskra
Ivan Viković, Foto: FK Iskra

Momenat inspiracije, dodir klase... Kako god, ali u samo dvije sedmice na crnogorskim prvoligaškim terenima u derbijima protiv Budućnosti i Sutjeske napradač Iskre Ivan-Giga Vuković postigao je dva spektakularna pogotka

Prvim evrogolom je u derbiju načeo lidera i novog šampiona, ekipu Budućnost (gol petom za 1:0, u pobjedi 4:1), da bi u posljednjem kolu presudio trku za titulu fantastićnim volejem protiv sada već bivšeg prvaka Sutjeske.

Giga Vuković je jedinim golom protiv Sutjeske odlučio šampionsku trku. I ne samo to...

- Volim te važne utakmice. Ipak, draži mi je pogodak protov Sutjeske, pošto smo joj prišli na svega dva boda i u narednih šest kola imamo šansu da preuzmemo i drugu poziciju. To bi bio izuzetan uspjeh. Osim toga, taj me pogodak podsjetio na možda i najveći gol u karijeri, kada sam za Hajduk zatresao mrežu velikog Intera na “Meaci”. Naravno, važan i drag mi je i gol protiv Budućnosti, pošto je bio vodeći nakon 15-ak minuta igre u drugom poluvremenu i trasirao nam je put ka pobjedi u derbiju ali i povratku uspjesima nakon poraza od Petrovca. Ti golovi nisu slučajni i budite sigurni da iza njih stoji veliki rad i maksimalna posvećenost od prvog dana priprema za sezonu - objasnio je 33-godišnji kreator napada Danilovgrađana.

Iskra je pobjedama u derbijima sa dvije prvoplasirane ekipe pokazala klasu i da nije slučajno treća na tabeli.

- Prezadovoljan sam igrama ekipe i ličnim učinkom. Radi se ozbiljno, a na startu sezone su postavljeni i visoki ciljevi. Ne mogu i ne želim da igram u klubu koji se ne bori. Naš cilj je plasman u evrokupove i nadomak smo mu. Uz to je i atmosfera u ekipi odlična, i raduje me što imamo mladih talentovanih igrača kojima mogu dati savjet i izuzetno sam srećan što Vukotić, Obradović, Drinčić, Kumburović.., izrastaju u odlične igrače i prije svega ljude. To je neki krug i sam sam kao mlad igrač volio da imam iskusnije od kojih bi učio, a sada sam eto ja u toj poziciji i moram priznati da mi prija.

Popularni Giga je ove sezone postigao pet golova u Prvoj ligi.

- Važni su ti golovi koji odlučuju, a mene su pratili kroz karijeru. Dešavalo se da ne odigram dobro, ali onda postignem pogodak i sve se zaboravi. Osim toga, publika voli napadača, još kada efektno pogodi i zato sam u brojnim klubovima kroz karijeru bio omiljen. Čak i kod pripadnika čuvene i vatrene “torcide”, ali i u Aziji... Ipak, priznajem da volim da igram u Crnoj Gori. Ovdje publika uživa u dobrom potezu, ljepoti igre i razumije fudbal, pa mi je to uvijek godilo.

Znači li to da ostaješ u crnogorskom fudbalu?

- Ne znam. Ponuda ima, ali je situacija sada specifična zbog korone i njenog širenja. Uostalom, sada razmišljam samo o preostalih šest kola i o žrijebu kvalifikacija za Ligu Evrope. Nadam se i povoljnom. Potom mogu da sjednem i dogovaram se. Dosadašnja saradnja sa Iskrom je i više nego korektna pa ako me zadovolje i ciljevi koji klub zacrta, onda ne isključujem mnogućnost ostanka u Iskri - zaključio je Vuković.

Bonus video: