PLATIO CEH GREŠKAMA SUDIJA

Grof Božović raskinuo saradnju sa Krilima Sovjetov

Promjenom uprave u klubu iz Samare počeli su problemi crnogorskog trenerskog štaba, koji su kulminirali greškama sudija u porazu na gostovanju lideru lige, Zenitu

4313 pregleda 0 komentar(a)
Božović platio ceh sudijskim greškama na terenu najbolje ekipe u Rusiji, Foto: Twitter
Božović platio ceh sudijskim greškama na terenu najbolje ekipe u Rusiji, Foto: Twitter
Ažurirano: 28.06.2020. 18:17h

Crnogorski trener Miodrag Grof Božović nije više trener ruskog premijerligaša Krila Sovjetov.

Klub iz Samare je na zvaničnom sajtu objavio da je sporazumno raskinuo saradnju sa Božovićem i njegovim štabom u kojem su bili Vojo Ćalov, Saša Petrović i Milorad Bajović.

Objavljeno je i da će ekipu naredne dvije godine voditi Andrej Talalajev uz pomoć Sergeja Korniljenka, Vladimira Kuhlevskog i Viktora Hausa.

Da je kraj saradnji blizu juče je najavio sport24.ru, pošto su Krila sudijskom pljačkom na gostovanju lideru lige Zenitu 2:1, skliznula na dno tabele, tri boda ispod zone opstanka.

Problemi Božovića počeli su krajem prošle godine promjenom rukovodstva u Krilima, koje je Spartaku u januaru posudilo a potom i prodalo Aleksandra Soboljeva, prvog strijelca ekipe i reprezentativca Rusije, kojeg je prošlog ljeta angažovao Grof.

U posljednjoj utakmici Krila su izgubila od Zenita, sa dva gola sa penala Artjoma Dzjube, kapitena "zbornaje", kojeg je upravo Grof lansirao u selekciju Rusije.

Snimci su pokazali da je jedan penal neopravdano sviran, a Grofovoj ekipi je uz to poništen i gol na stadionu najbolje ekipe u Rusiji.

Božoviću će, kako saznaje ruski novinar Sergej Jegorov biti isplaćena odšteta od 12 miliona rublji, što približno iznosi 155 hiljada eura.

Preporučujemo za Vas