Ima li problema u Barsi: Snimci govore jedno, trener drugo

Barsa je sada na drugom mjestu i zaostaje dva boda za vodećim Real Madridom, šest kola prije kraja prvenstva, a u utorak je čeka teška utakmica s trećeplasiranim Atletiko Madridom

4989 pregleda 0 komentar(a)
Setijen, Foto: AP
Setijen, Foto: AP

Trener Barselone Kike Setijen priznao je u ponedjeljak, u trenutku kada je Barsa izgubila prvo mjesto na tabeli nakon remija 2:2 na gostovanju Selti, da se ne slaže uvijek sa svojom ekipom.

Barsa je sada na drugom mjestu i zaostaje dva boda za vodećim Real Madridom, šest kola prije kraja prvenstva, a u utorak je čeka teška utakmica s trećeplasiranim Atletiko Madridom u kojoj mora da pobijedi želi li da ostane u trci za naslovom.

"Istina je da često imate svađe s igračima kao što inače imate u svakodnevnom životu i to nije ništa novo", kazao je Setijen na virtuelnoj konferenciji za novinare u ponedjeljak.

"Ni ja nisam bio lagan igrač i razumijem to jako dobro. Ono što moramo učiniti je uvjeriti sve da branimo istu ideju.

Snimci s utakmice protiv Selte pokazale su Lea Mesija kako ignoriše uputstva pomoćnog trenera Edera Sarabije za vrijeme odmora.

Osim toga, Luis Suares je kritikovao Setijena nakon utakmice, kazavši da je posao trenera da analizira zašto ekipa gubi bodove.

Setijen je, međutim, pokušao da odbaci nagađanja da postoji razdor između njega i pojedinih igrača.

"To su nasumični incidenti i ne pridajem im preveliku važnost. Kada ne pobijedite, svi pokušavaju dodatno da uzburkaju duhove, ali to je cirkus u kojem živimo", dodao je.

"Više brinemo za atmosferu u timu, a opšti odnosi u ekipi su dobri. Istina je da se ne slažemo oko nekih stvari, ali mislim da to nije vrijedno spomena", zaključio je 61-godišnji Setijen.

Bonus video: