Konteu povjerenje - za sada

Izvor BBC-ja sa Stamford Bridža ukazuje na činjenicu da je Čelsi i dalje u vrhu Premijer lige, da igra osminu finala Lige šampiona i učesnik je FA kupa.
0 komentar(a)
Konte, Foto: Reuters
Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2018. 17:43h

Čelsi neće otpustiti Antonija Kontea, uprkos seriji loših rezulatata, prenio je BBC.

Aktuelni šampion Engleske je na 10 utakmica u 2018. godini pobijedio samo dva puta, a na posljednja dva meča u Premijer ligi doživio je dva debakla, od ekipa iz sredine tabele - Bornmuta kod kuće 3:0 i Votforda u gostima 4:1.

"Pritisak? Kakav pritisak, šta je pritisak? Ne brinem za posao, spavam mirno, moja duša je čista. Pokušavam sve. Ako to nije dovoljno, klub može da donese odluku da promijeni trenera. Život ide dalje", kazao je Konte nakon pokera u mreži na gostovanju Votfordu.

Samo dan ranije, Italijan je javno tražio od čelnika kluba da ga "ponekad i podrže", te da na taj način prekinu spekulacije, koje traju od početka sezone, da će uskoro dobiti otkaz.

I Konte je dobio podršku, i to nakon poraza, doduše ne javnu - BBC je iz "pouzdanih izvora" saznao da su čelnici Čelsija odlučili da, barem zasada, ne raspravljaju o eventualnoj promjeni trenera.

Izvor BBC-ja sa Stamford Bridža ukazuje na činjenicu da je Čelsi i dalje u vrhu Premijer lige, da igra osminu finala Lige šampiona i učesnik je FA kupa.

Kako god, Konte je na ledu, a engleski mediji su jutros objavili spisak mogućih nasljednika - na listi su Luis Enrike, nekadašnji trener Barselone i Rome, iskusni Karlo Anćeloti, koji je već vodio Čelsi, kao i trener Napolija Maurisio Sari.

Konte je došao 2016. godine i već u provoj sezoni u engleskom fudbalu dominantno osvojio titulu.

Čelsi narednog ponedjeljka u Premijer ligi igra protiv Vest Bromič Albiona, potom ga čeka duel protiv Hala u petom kolu FA kupa, nakon čega slijede mečevi protiv Barselone u Ligi šampiona i gostovanja Mančester juanjtedu i Mančester sitiju.

Bonus video: