Hejnkes smatra da je Real i u krizi bolji od PSŽ-a: Imaju iskustvo i samopouzdanje

Hejnkes je sezonu 2017/18 uporedio sa sezonom 1997/98, u kojoj je Real bio loš u prvenstvu, a briljantan u Ligi šampiona
1 komentar(a)
Jup Hejnkes, Foto: Reuters
Jup Hejnkes, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2018. 14:34h

Jup Hejnkes je dva puta u karijeri osvojio Ligu šampiona, sa Bajernom će ove sezone iz drugog plana pokušati da dođe i do treće evropske krune. Njemački stručnjak je šampion Evrope prvi put postao trenirajući Real, 1998. godine, kada je madridski tim, golom Peđe Mijatovića, savladao Juventus 1:0 i prekinuo post dug 32 godine.

Da li zbog sentimentalnosti, tek Hejnkes je jedan od rijetkih koji smatraju da je Real favorit u predstojećem dvomeču sa Pari sen Žermenom, u osmini finala elitnog takmičenja.

“Ne mogu da vjerujem da neko može da otpiše Real. Tačno je da sezona nije onakva kakva bi trebalo da bude, ali Liga šampiona je takmičenje u kome Real ima prednost u odnosu na sve – iskustvo i samopouzdanje. To je veoma važno kada se igraju dvije utakmice i mislim da će Real biti bolji od PSŽ-a”, kazao je trener Bajerna.

Hejnkes je sezonu 2017/18 uporedio sa sezonom 1997/98, u kojoj je Real bio loš u prvenstvu, a briljantan u Ligi šampiona.

“Jedva smo bili četvrti u ligi, ali smo imali izuzetan motiv u Ligi šampiona. Fokusirali smo se na Evropu i uspjeli. To što je Real uradio prošle sezone, kada je osvojio duplu krunu, pravi je podvig u današnjem fudbalu. Za mene nikakvo iznenađenje ne bi bilo da evropska titula ponovo dođe u Madrid”, kazao je Hejnkes.

Bonus video: