Zvanično: Advokat i Petrović ponovo zajedno, sada na klupi Fejnorda

Petrovićeva trenerska karijera počela je upravo na "De Kajpu", u sezoni 2004/05, kada je bio prvi pomoćnik još jedne holandske legende, Ruda Gulita

1158 pregleda 1 komentar(a)
Petrović i Advokat, Foto: sportnieuws
Petrović i Advokat, Foto: sportnieuws

Nema mnogo ljudi koji su dva puta radili u Fejnordu, a povrh svega prethodno nosili dres jednog od najvećih rivala, PSV Ajndhovena - crnogorski trener Željko Petrović vratio se u Roterdam nakon 15 godina.

On će u narednoj sezoni biti prvi asistent legendarnog holandskog trenera Dika Advokata.

Na "De Kajpu" je zapravo i počela Petrovićeva trenerska karijera, jer je u sezoni 2004/05 bio pomoćnik još jedne legende, tada prvog trenera Fejnorda Ruda Gulita.

Petrović je od tada bio trener Boaviste, Den Haga, Urave reds, RKC Valvajka, Boteva iz Plovdiva i hrvatskog Intera iz Zaprešića, a asistirao je Martinu Jolu u Hamburgeru, Avramu Grantu u Vest Hemu i Gusu Hidinku u Anžiju.

Tri puta je bio i Advokatov saradnik - u Sanderlendu, Utrehtu i na klupi reprezentacije Srbije.

Holandski list "De Telegraf" je još prije dvije sedmice pisao o povratku Petrovića u Fejnord, nakon njegovog sastanka sa tehničkim direktorom kluba, Frankom Arnesenom.

Danas je sve ozvaničeno...

Fejnord, jedan od najvećih holandskih klubova, 15-ostruki šampion, bivši prvak Evrope, želi povratak na tron nakon što su se u prethodne dvije sezone radovali PSV i Ajaks.

Prvenstvo Holandije je trajno prekinuto zbog pandemije koronavirusa, a pripreme za novu sezonu klubovi će početi krajem jula.

Bonus video: