Rudar riješio pitanje trenera do kraja sezone

"Nismo u situaciji da razmišljamo dugoročno, u ovom trenutku je dogovoreno da saradnja traje do kraja sezone", rekao je sportski direktor Damir Čakar

2495 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Miljenović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Miljenović, Foto: Savo Prelević

Rudar je našao trenera koji ima samo jedan cilj - da sa Pljevljacima sačuva prvoligaški status.

Pet kola prije kraja je klupu preuzeo Aleksandar Miljenović, bivši trener Lovćena, OFK Titograda, Petrovca, te višegodišnji selektor omladinske reprezentacije Crne Gore.

"Morali smo da reagujemo. Miljenović je trener, vodiće ekipu do kraja sezone i vjerujem da će je voditi do opstanka. Nismo u situaciji da razmišljamo dugoročno, u ovom trenutku je dogovoreno da saradnja traje do kraja sezone", rekao je sportski direktor Rudara Damir Čakar.

Čakar je vodio ekipu u posljednja dva kola, nakon smjene trenera Edisa Mulalića.

Upisao je remi protiv OFK Titograda (1:1) i poraz od Sutjeske (2:0).

Rudar pet rundi prije kraja šampionata ima četiri boda više od OFK Titograda, koji je u zoni baraža.

Miljenović će sjutra odraditi prvi trening s "rudarima", a debitovaće u nedjelju kada u Pljevlja dolazi Iskra.

"Svjestan sam da je situacija u Rudaru teška. Ekipa je odlično startovala, pružala sjajne partije, ali nakon pauze zbog korone, stvari su se okrenule. Spletom okolnosti počele su da se ređaju povrede igrača koji su bili nosioci igre, došlo je do pada i igri i loših rezultata, a na kraju je otišao i Tiago. Naravno da sam spreman da podnesem teret i da ću pokušati da zajedno sa igračima ostvarim primarni cilj, a to je opstanak u ligi", istakao je Miljenović za PV portal.

Bonus video: