Carević: Ponosan sam što sam kao dječak iz male zemlje, dobio priliku da igram i da se borim za mjesto u Barsi

Lazar Carević je imao opcije da karijeru nastavi u portugalskoj Vitoriji Gimaraeš i španskoj Selti, ali je odlučio da bude vjeran Barsi

33594 pregleda 846 reakcija 20 komentar(a)
Lazar Carević, Foto: FC Barcelona
Lazar Carević, Foto: FC Barcelona

Barselona je najbolje mjesto za mene da napredujem i da se usavršavam, poručio je kapiten mlade reprezentacije Crne Gore Lazar Carević nakon produžetka ugovora sa katalonskim klubom na još tri godine.

Carević je došao u Barselonu 2017. godine iz Grblja, prošao je omladinsku selekciju u La Masiji, zatim se priključio B timu.

Imao je i dvije povrede koljena, ali je uprkos tome upisao 11 nastupa.

Novi, trogodišnji ugovor potvrda je da ga jedan od najvećih klubova na svijetu ima u svojim planovima.

- Potpisao sam ugovor do 2023. i sve je odlično sada. Pri prvom timu sam, sada sa B ekipom imam plej-of za ulazak u Segundu. Očekivanja su velika, u klubu su veoma zadovoljni što smo došli do dogovora - kaže 21-godišnji Carević.

- Zadovoljan sam i ja, jer mislim da je ovo najbolje mjesto za mene da napredujem i da se usavršavam. Imali smo ozbiljne sastanake sa ljudima iz kluba, koji su mi pokazali njihov plan. Mnogo mi se svidio, oni imaju velika očekivanja od mene i u razgovoru sa mojom porodicom i menadžerom došli smo do zaključka da je to najbolja opcija. Mnogo sam ponosan što ću imati priliku da nastavim u najvećem klubu - dodao je talentovani golman.

Lazar Carević je imao opcije da karijeru nastavi u portugalskoj Vitoriji Gimaraeš i španskoj Selti, ali je odlučio da bude vjeran Barsi, sa čijom je omladinskom ekipom osvojio U 19 Ligu šampiona.

O Carevićevoj karijeri odnedavno brine menadžerska agencija Perea Gvardiole, brata Pepa Gvardiole.

- Imao sam takođe i druge ponude, ali imam 21 godinu, još sam mlad i mislim da je najbolje da idem korak po korak. Jednostavno, mislim da ću ovdje najviše napredovati, jer su uslovi fantastični, treneri takođe i imam sve što mi je potrebno da napredujem ka još višem nivou. Ovdje sam već tri godine, već sam mnogo napredovao i mislim da ću tek još vise, naučio sam jezik, upoznao mnogo prijatelja. Svi ljudi iz kluba me znaju i mislim da sada samo treba da nastavim i da se borim da zaslužim svoje mjesto u prvom timu.

Prvi tim Barselone - zvuči glamurozno, ali Carević je ambiciozan i vjeruje u sebe.

- Naravno da nije lako doći do prvog tima kluba kakav je Barselona, ali siguran sam u sebe i svoje kvalitete i uz naporan rad sve je moguće! Takođe, ovdje je teška konkurencija i to je ono što me i tjera da svaki trening radim sve bolje i bolje i zaslužim svoje mjesto u ovakom klubu. Za Barsu sam navijao odmalena i mnogo sam srećan što sam, kao dječak iz jedne male zemlje, dobio priliku igram i da se borim za mjesto u takvom klubu. To me čini ponosnim, ali znam da je ispred mene naporan rad kako bih ostvario sve svoje ciljeve - zaključio je Carević.

Bonus video: