Klop: Samo Siti može ovako da nas razbije; Pep: Popili su dosta piva, ali su željeli pobjedu

Mančester Siti deklasirao Liverpul 4:0

4652 pregleda 0 komentar(a)
Klop i Gvardiola, Foto: AP
Klop i Gvardiola, Foto: AP

Nakon što je Mančester siti u četvrtak na svom terenu deklasirao novog prvaka Liverpul sa 4:0, trenera "redsa" Jirgena Klopa iznervirala su novinarska pitanja koja su sugerisala da su njegovi igrači došli bezvoljni na utakmicu jer su ranije osigurali naslov prvaka Engleske kojeg su čekali 30 godina.

"Ako želite nametnuti priču da moji igrači nisu bili fokusirani i da su došli na utakmicu sa stavom 'baš nas briga ionako smo prvaci', slobodno to uradite, ali to nije istina. Ja sam vidio nešto sasvim drugo, vidio sam da se igrači bore i žele pobjedu, ali Siti je odigrao odličnu utakmicu. Možda nam igra nije bila tečna kao što bi to željeli, ali imali smo mi svoje prilike. No, sada je glupo pričati o tome kada izgubiš sa 4:0. Mi svoje šanse nismo iskoristili, a oni svoje jesu", kazao je Klop.

Prvu šansu na utakmici imao je Liverpul, kada je Salah u 20. minutu pogodio stativu.

"Ako postoji ekipa koja može tako da nas razbije, onda je to Mančester siti. Oni cijele sezone igraju odlično, i utakmice u kojima su poraženi igrali su dobro. Oni su odlična ekipa", dodao je Klop.

Trener Sitija Pep Gvardiola složio se sa Klopom.

"Mislim da su popili dosta piva prošle sedmice, ali nisu došli ovdje da slave naslov i u njihovom krvotoku nije bilo piva. Gledao sam njihov govor tijela dok su izlazili na teren, kako su krenuli u utakmicu i kako su komunicirali među sobom. Bilo je očito da su fokusirani i da žele da pobijee. Zato svaka čast mojim igračima za partiju koju su pružili, odigrali su fantastičnu utakmicu", izjavio je Gvardiola.

Bonus video: