Vacke: Ide na tribine svako ko bude glumio Dembelea i Obamejanga

"Fudbaler koji pokuša da izvrši pritisak na klub na bilo koji način, počne da štrajkuje i slično, ide na tribine i neće dobiti ništa", rekao je predsjednik "milionera"
0 komentar(a)
Hans-Joakim Vacke, Foto: Www.bvbtotal.de
Hans-Joakim Vacke, Foto: Www.bvbtotal.de
Ažurirano: 05.02.2018. 15:49h

Borusija iz Dortmunda je od ljetos do kraja januara ove godine dobila preko 200 miliona za transfere Usmana Dembelea u Barselonu i Pjer-Emerika Obamejanga.

Ti odlasci su više ličili na špansku seriju nego na fudbalsku priču, pa su "milioneri" odlučili da urade sve da im se u budućnosti ne ponavljaju slučajevi poput pomenutog tandema.

Ukratko - klub će pronaći mehanizam da se odbrani od pritiska.

"Fudbaler koji pokuša da izvrši pritisak na klub na bilo koji način, počne da štrajkuje i slično, ide na tribine i neće dobiti ništa", rekao je predsjednik Borusije Hans-Joakim Vacke.

Poruka je jasna - Borusija će se pitati više nego sada, makar će uraditi sve da bude tako, ali ostaje pitanje kako će se odbraniti od basnoslovnih ponuda evropskih velikana od kojih i ona sama ima veliku korist.

Dembele je ljetos po svaku cijenu želio da napusti Dortmund i na kraju je uspio u namjeri (Barsa je platila 105 miliona plus 40 za bonuse), dok je Borusija prethodna dva ljeta odbijala da proda Obamejanga, prije nego je posljednjeg dana januarskog prelaznog roka pojačao Arsenal za 63 miliona eura.

Bonus video: