SPORAZUMNI RASKID

Nije lako sa Mamićima: Dinamo i Jovićević se rastali nakon samo sedam kola

"Lopta mi nije vratila ovaj put, ali odlazim uzdignutog čela", poručio je Igor Jovićević nakon rastanka sa Dinamom

7882 pregleda 23 reakcija 2 komentar(a)
Igor Jovićević, Foto: NK Dinamo (zvanični sajt)
Igor Jovićević, Foto: NK Dinamo (zvanični sajt)

Dinamo je otpustio Igora Jovićevića nakon samo sedam kola!

Sin nedavno preminule cetinjske legende Čedomira Jovićevića preuzeo je ekipu 22. aprila, nakon sjajnih rezultata sa omladinskom ekipom "modrih", ali je njegov mandat na klupi seniorske ekipe trajao samo dva i po mjeseca.

Na sajtu kluba piše da je dogovoren sporazumni raskid.

Dinamo je, kako pišu hrvatski mediji, igrao slabo u posljednje vrijeme, iako je odavno obezbijedio titulu, na sedam mečeva pod Jovićevićem ostvario je samo tri pobjede, na posljednje četiri utakmice postigao samo jedan gol...

Ipak, čudi odluka kluba dati šansu mladom treneru, a ne dati mu vrijeme - posebno zbog toga što je Jovićević na većini utakmica gurao u vatru mlađe fudbalere, kombinovao, spremao ekipu za evropska iskušenja i narednu sezonu...

"Imao sam najbolje namjere, ali fudbal je takav. Lopta mi nije vratila ovaj put, ali odlazim uzdignuta čela iz svog kluba jer ne želim biti opterećenje u ovim vremenima. Zahvaljujem klubu na povjerenju, na prekrasnim godinama u fudbalskoj školi te prilici koju su mi dali u prvoj ekipi. Uvijek ću biti dinamovac i vjerujem kako je ovo samo doviđenja, a ne zbogom najdražem klubu", kazao je Igor Jovićević, kome je presudio nedjeljni poraz od Rijeke (2:0).

Trener crnogorskog porijekla naslijedio je u aprilu Nenada Bjelicu, koji se posvađao sa upravom kluba nakon odluke o smanjenju plata u jeku korona-krize i obustave svih takmičenja.

Jovićević se nije svađao, ali nije lako sa Mamićima...

"Žao nam je zbog tako brzog rastanka, ali moramo da pokažemo odgovornost u ovim teškim vremenima. U ime kluba zahvaljujem Igoru na velikim rezultatima koje je postigao s našom juniorskom ekipom. Vrata Dinama uvijek će mu biti otvorena", poručio je sportski direktor kluba Zoran Mamić.

Dinamo će narednih dana imenovati novog trenera, a jedan od kandidata, po glasovima portala Index.hr i najveći - upravo je Zoran Mamić.

Spominju se Igor Bišćan, koji je vodio Rijeku, bivši trener Hajduka Siniša Oreščanin, Makedonac Goce Sedlovski...