Lojalni vojnik - Džejmi Vardi

Napadač Lestera u pobjedi nad Kristal Palasom postigao 100. i 101. premijerligaški gol u karijeri

4374 pregleda 0 komentar(a)
Lesterova legenda: Džejmi Vardi, Foto: Beta/AP
Lesterova legenda: Džejmi Vardi, Foto: Beta/AP

Karijera Džejmija Vardija je priča koju nije lako opisati u nekoliko rečenica, ali sve što fudbaler Lestera radi posljednjih godina u Premijer ligi svrstava ga među najbolje engleske napadače posljednjih dvadesetak godina.

U duelu sa Kristal Palasom Vardi je došao do 100. i 101. gola u engleskom elitnom društvu, a prvi meč u Premijer ligi u karijeri odigrao je tek u avgustu 2014. godine. Prije toga, sada 33-godišnji Vardi je bio u nižim ligama - nastupao je za Halifaks i Flitvud, prije nego je zaigrao za „lisice” i pomogao im da 2016. osvoje istorijsku titulu... Nakon toga je mogao u Arsenal ili Mančester junajted, ali ostao je vjeran klubu koji ga je lansirao u zvijezde. Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Mekarti (Sautempton) - Siti je po običaju sa svih strana jurio na gol protivnika, ali bila je to noć u kojoj je Sautempton uspio da se odbrani. Gosti su imali čak 26 šuteva, ali nijedan nije završio iza 30-godišnjeg čuvara mreže.

ODBRANA

Ramos (Real Madrid) - dao je 10 golova ove sezone u La Ligi, od čega šest iz penala. Na planeti ne postoji defanzivac koji toliko utiče na napadački dio svoje ekipe kao što to radi legendarni španski fudbaler.

Kvadrado (Juventus) - u nedostatku zdravih bekova, Kolumbijac je postao igrač zadatka. Nije mu ni to smetalo da sa pozicije desnog krilnog igrača dođe do situacije da pogodi mrežu Torina u gradskom derbiju.

Gosens (Atalanta) - klub iz Bergama je lansirao još jednog igrača za evropske velikane. Lijevi bek iz Njemačke, momak koji je prije Atalante godine proveo u holandskom fudbalu, oduševljava već treću sezonu u Seriji A.

SREDINA

Fernandeš (Mančester junajted) - napad Junajteda djeluje kao jedan od ubojitijih u Evropi u ovom trenutku. Vrhunska forma Marsijala, Rašforda i Grinvuda se poklopila sa dolaskom portugalskog majstora koji je u goleadi protiv Bornmuta upisao pogodak i dvije asistencije.

Saka (Arsenal) - nije više lijevi bek, sada je fudbaler kojem Mikel Arteta daje potpunu slobodu kretanja na terenu. Ima samo 18 godina, a već je postao igrač bez kojeg je teško zamisliti startnu postavu „tobdžija”.

Džalhanoglu (Milan) - uz Zlatana Ibrahimovića, fudbaler sa najviše klase u timu Milana. Posebno to pokazuje u eri trenera Stefana Piolija. „Rosoneri” se samo nadaju da povreda koju je zaradio protiv Lacija nije teže prirode.

Koke (Atletiko Madrid) - kada ne ide, tu je Koke da olakša put do pobjede. Protiv Majorke, doduše, kapiten nije vadio Atletiko iz problema, već je potpisao ubjedljiv trijumf rezultatom 3:0.

NAPAD

Grizman (Barselona) - na poniženje koje mu je prije nekoliko dana priredio trener je odgovorio majstorijama na gostovanju Viljarealu. Nakon svega što je pokazao u karijeri, niko nema pravo da sumnja je li Francuz dovoljno dobar igrač za Barsu. Juvara (Bolonja) - zvijezda kola u Seriji A, 18-godišnjak iz Gambije koji je srušio Inter na „Meaci”. A kako je uopšte došao do Italije? To djeluje poput bajke - Musa je sa 14 godina brodom iz Gambije stigao na Siciliju.

Vardi (Lester) - za pet i po sezona u Premijer ligi stigao je do 100 golova. Protiv Kristal Palasa je upisao jubilej za koji mu je trebalo 206 utakmica.

Bonus video: