"Ako hoćeš pobjedu, moraš da daš gol": Berluskoni kritikovao Gatuza i citirao Boškova

Boškov, koji je preminuo 2014. godine, na Apeninima je vodio Askoli, Romu, Napoli, Peruđu i Sampdoriju u dva navrata sa kojom je osvojio titulu prvaka Serije A, tri Kupa Italije i evropski Kup kupova
0 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2018. 12:28h

Bivši trofejni predsjednik Milana Silvio Berluskoni kritikovao je danas trenera Đenara Gatuza zbog defanzivne igre i citirao čuvenu izjavu srpskog stručnjaka Vujadina Boškova "da ne možeš da pobijediš ako ne daš gol".

"Našao sam Milanu kupca, zadržao je sve sporazume, ali se navijači, kao i prošle godine, ne slažu sa tim. Gledam Milan sa jednim napadačem, postiže gol ili dva, a uvek se sjetim reči Boškova da je cilj da se igra na gol više. To bi trebalo da uzme u obzir Gatuzo koji insistira na jednom modelu", rekao je Berluskoni za italijanski Rai.

Boškov, koji je preminuo 2014. godine, na Apeninima je vodio Askoli, Romu, Napoli, Peruđu i Sampdoriju u dva navrata sa kojom je osvojio titulu prvaka Serije A, tri Kupa Italije i evropski Kup kupova.

Bio je trener Den Haga, Fejnorda, Saragose, Real Madrida, Sporting Hihona, švarcarskog Serveta i selektor reprezentacije Jugoslavije u dva mandata.

Bonus video: