Greška u prevodu: Zašto nije dosuđen penal protiv Reala u Baskiji

Španski mediji danas otkrivaju zašto očigledan nepropisan start Ramosa nije sankionisan penalom i navode bizaran razlog - grešku u prevodu

7685 pregleda 8 komentar(a)
Ramos gazi Raula Garsiju, Foto: Printscreen
Ramos gazi Raula Garsiju, Foto: Printscreen

Mnogo polemika u Španiji zbog upotrebe i načina upotrebe, kao i odluka koje se donesu uz pomoć VAR-a na utakmicama Reala Madrida u nastavku sezone.

Iz Barselone podvlače da VAR "favorizuje jedan tim", a priču potkrepljuju detaljem sa posljednjeg Realovog meča , protiv Atletika u Bilbaou.

Neposredno nakon što je doveo Real u vođstvo golom iz penala, Serhio Ramos je u svom šesnaestercu nagazio Raula Garsiju - snimak je to jasno pokazao, ali sudije nisu promijenile odluku i nisu dosudile najstrožu kaznu za Baskijce.

Španski mediji danas otkrivaju zašto očigledan nepropisan start Ramosa nije sankionisan penalom i navode bizaran razlog - grešku u prevodu.

Naime, kako piše "As", u španskoj verziji pravila fudbala, koje izdaje Međunarodni fudbalski bord (IFAB), u članu 12, stoji da se penal dosuđuje zbog nepropisnog starta u borbi za loptu sa protivnikom.

U originalnoj, engleskog, verziji se, međutim, ne pominje borba za loptu, već svaki nedozvoljen start u kaznenom prostoru.

Kako lopta u trenutku Ramosov starta nije bila u njegovoj i Garsijinoj blizini, po španskim "pravilima" - nije penal, ali po zvaničnim, međunarodnim, jeste, tako da su sudije u VAR sobi morale da promijene odluku glavnog arbitra.

Real ima četiri boda više od Barse četiri kola prije kraja prvenstva.

Bonus video: