"Sokoli" zakazali duele: Turska i Slovenija u Podgorici

"Rukovodstvo Fudbalskog saveza vodi intenzivne pregovore na zakazivanju još jednog prijateljskog susreta koji bi naša najbolja selekcija odigrala posljednjih dana maja", stoji na sajtu FSCG
0 komentar(a)
turska crna gora, Foto: Hurriyet.com.tr
turska crna gora, Foto: Hurriyet.com.tr
Ažurirano: 05.02.2018. 13:39h

Crnogorska fudbalska reprezentacija odigraće u martu prijateljske mečeve sa Kiprom i Turskom, dok je u junu čeka duel sa Slovenijom, saopštio je FSCG.

Prvu utakmicu u 2018. godini izabranici Ljubiše Tumabkovića imaće 23. marta u Nikoziji protiv Kiprana, koji trenutno zauzimaju 92. mjesto na FIFA rang listi.

Dva tima će u glavnom gradu Kipra odigrati treći međusobni duel - prva dva meča odigrana su 2009. godine u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Ni u Larnaki ni u Podgorici pobjednika nije bilo (2:2 i 1:1).

Četiri dana nakon duela sa Kiprom, u Podgoricu stiže Turska.

To je selekcija koja je za pet mjesta bolje plasirana od "hrabrih sokola" na rang listi Svjetske fudbalske federacije i nalazi se na 41. poziciji.

Tumbaković je predvodio naš najbolji tim u prvom odmjeravanju snaga sa Turcima - meč je odigran u Antaliji u maju 2016. godine, a Turci su pobijedili sa 1:0 pogotkom Topala u sudijskoj nadoknadi.

Drugi dan juna donosi duel u Podgorici sa Slovenijom, koja je 22. avgusta 2007. godine već gostovala u Crnoj Gori.

U četvrtom meču od formiranja reprezentacije, a tek drugom pred svojim navijačima, "sokoli" su upisali remi - Mirko Vučinić je pogodio za naš tim iz penala, a izjednačenje "zmajčekima" donio je Dare Vršič.

"Rukovodstvo Fudbalskog saveza vodi intenzivne pregovore na zakazivanju još jednog prijateljskog susreta koji bi naša najbolja selekcija odigrala posljednjih dana maja", stoji na sajtu FSCG.

Bonus video: